ŞEHİTLER KENTİ SARIKAMIŞ 'KÜLTÜR EVİ’NE KAVUŞTU!

ŞEHİTLER KENTİ SARIKAMIŞ 'KÜLTÜR EVİ’NE KAVUŞTU!

Kars Sarıkamış’ta unutulmaz bir açılış gerçekleşti. Türk Halk Müziği'nin sevilen sanatçısı Aysun Kaya’nın babası sanatçı Rasim Kaya bölge kültürünü ve tarihini içinde barındıran “Kültür Evi” adını verdiği mekanında önemli isimleri ağırladı.

Haber;Yusuf EMİN Fotoğraflar; Gaffur KARPUZLAR

 Ünlü sanatçı Ömer Danış ve Aysun Kaya açılışa katılan misafirleri şarkılarıyla büyüledi.

 

Açılışa Sarıkamış Belediye başkanı Göksal Toksoy, Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman’ın yanısıra iş adamı Nizamettin Yıldırım, iş adamı Harun Erciyes, Düşler Sokağı Restoranı ustası Yasin Aktaş, tatlı ustası Mehmet Alilenk’in yanısıra İstanbul'dan da önemli isimler katıldı. 

Magazinkolik.com sitesi sahibi gazeteci Nurcan Sabur ve ekibinin yanısıra magazinci.com sitesinin sahibi gazeteci  Nurettin Soydan, televizyon programcısı Ercan Arkat, Duygu Ajans yönetim kurulu başkanı Servet Şan, yerel ajans sahibi Dilek Özdemir, şarkılarıyla her daim gündemde olan Ömer Danış ve Türk Halk Müziği sanatçısı Aysun Kaya açılışa katılan isimler arasındaydı..

Ses sitemi ise Sarıkamış’ın yerel sanatçılarından Taner ve Caner Atagün tarafından kuruldu.

 

 SARIKAMIŞ’IN KÜLTÜRÜNÜ BARINDIRAN EV “KÜLTÜR EVİ”

 

 Açılışa katılan misafirlerle birlikte kurdele kesiminden sonra magazinkolik.com mikrofonlarına konuşan Kaymakam Yusuf İzzet Karaman Sarıkamış'ın anlam ve önemine vurgu yaparken bölge halkının kültürünü bu şekilde daha güzel tanıtabileceklerini söyledi. 

 

Sarıkamış Kaymakamı Karaman “ Ben buraya emek veren herkese teşekkür etmek istiyorum, çok güzel bir iş çıkartmışlar bu sayede biz tarihi ve kültürel öneme sahip olan Sarıkamış’ı daha iyi tanıtabilir ve tanıyabiliriz” dedi

 

“BURASI HEPİMİZİN EVİ”

 

Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy “ İlçemizin sevilen ismi Rasim Kaya gerek müzisyen kimliği ile gerek sevilen karakteriyle her daim bizim canımızdır.

Bu müstesna mekana Kars - Sarıkamış’ın tarihini ve kültürünü toplamayı başarmış. Burası kültür evi olmaktan ziyade hepimizin evidir” şeklinde konuştu

 

 15 YILLIK BİRİKİMİN VERDİĞİ MUTLULUĞU YAŞIYORUM

 

“Kültür Evi” kurucusu Rasim Kaya 15 yıldır biriktirdiği tarihi malzemeleri sergilediği Kültür Evi'nde; yöresel lezzetlerden müziğe bölgeye dair herşeyi bulabileceklerini belirtiyor. 

“Yıllardır bu bölgeye dair Osmanlı-Rus harbinde kullanılan silahlardan tutun müzik malzemeleri, mutfak eşyalarından farklı eserleri biriktirdik ve sergiliyoruz. 

Ben çok mutluyum İstanbul’dan misafirlerimiz geldi kızım Aysun Kaya ve çok kıymetli sanatçımız Ömer Danış bizlerle. Hayırlısı olur inşallah” dedi.

 Sarıkamış’ta yer yerinden oynadı

 

Türk Halk Müziği sanatçısı Aysun Kaya ve Fantezi Müziğinin önemli sanatçılarından Ömer Danış şarkılarıyla Sarıkamış gençlerini coşturdu. Halaylarla coşan Sarıkamış gençliği sanatçılara yoğun ilgi gösterdi. 

 

ÖMER DANIŞ “İLK KEZ SARIKAMIŞ’A GELDİM HAVASI SOĞUK AMA İNSANLARI ÇOK SICAK.” 

 

Bizleri çok iyi ağırladılar bundan sonra da sık sık geleceğimi düşünüyorum. Belki bir çiftlik kurarım burada belki bir müzik stüdyosu, neden olmasın ki” şeklinde konuşurken, sevilen sanatçı Aysun Kaya “ Bu gün babama destek vermek için buradayım önemli duayenler bizlerle sanatçı dostum Ömer Danış bizlerle. 

Ayağımı sürttüm galiba, geçtiğimiz günlerde konser verdim ondan sona iki kez daha geldim bundan sonra da sürekli geleceğimi düşünüyorum. Babacığımın 15 yıllık emeğinin açılışındayız hayırlısı olur inşallah” şeklinde konuştu.

 

Açılıştan sonra “Kültür Evi” kurucusu Rasim Kaya katılan tüm misafirlere hediyelerini taktim etti.

 

                İŞTE 'KÜLTÜR EVİ' AÇILIŞINDAN RENKLİ KARELER

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.