Şeker Portakalı...  ÇOCUKLAR İÇİN SAHNEDE!..

Şeker Portakalı... ÇOCUKLAR İÇİN SAHNEDE!..

Dünya edebiyatının önde gelen eserlerinden “Şeker Portakalı” Tiyatro Bozok tarafından sahneye taşınıyor.

 Sahnelenme hakları, Editora Melhoramentos’dan alınan oyun 2018/2019 sezonu boyunca seyirciyle buluşacak.

Jose Mauro De Vasconselos’un kaleme aldığı ve dünya çocuk edebiyatının en sevilen eserlerinden olan Şeker Portakalı, Tiyato Bozok yorumuyla sahneye taşınıyor. Vasconcelos tam on iki günde yazdığı bu romanı “yirmi yıldan fazla bir zaman yüreğinde taşıdığını” söylemiştir. 

Oyun, çok fakir bir ailenin yaramaz ama zeki çocuğu Zeze’nin bahçelerindeki “Şeker Portakalı” fidanı ile arkadaşlığı ve şehrin en güzel arabasına sahip olan Portekizli ile dostluğunu anlatmaktadır.

Jose Mauro De Vasconselos’un yazdığı, Filiz Bozok’un uyarlayıp yönettiği oyunun çevirisi Ezgi Özel Karaçay tarafından yapıldı. Afiş Tasarımı illüstratör Sunghee Park’a ait olan Şeker Portakalı’nın yapımcılığını Metin Bozok, organizatörlüğünü İlhami Akcan, ses ve ışık tasarımını Onur Çayırdere üstleniyor. Provaları yaklaşık iki ay süren oyunda; Gökhan Soykök, Büşra Kübra Pişkin, Naz Kaya, Alperen Biseli, Mücahit Bedri Nazifoğlu rol alıyor.

Sadece çocukların değil, yetişkinlerinde hayata, dostluğa, paylaşıma ve sevgiye dair pek çok şey bulacağı oyun, sezon boyunca tiyatro severlerle buluşacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.