SELÜLİTLE VEDALAŞMA VAKTİ!

SELÜLİTLE VEDALAŞMA VAKTİ!

Transmed'de selülitlerle savaşmak için ise Mezoterapi, LPG, Quantum ve DermaCellulite uygulamaları tek başlarına veya birbirleriyle kombine olarak kullanılabiliyor.

Mezoterapi, kan ve lenf dolaşımını düzenleyerek fazla yağların parçalanmasını sağlıyor. LPG, masaj ve vakum etkisini bir arada sunuyor. Quantum, mikro-akım vererek kaslara elastikiyet ve güç kazandırıyor. DermaCellulite, kolajen üretimini artırıyor. Selülitlerle savaşmak için Mezoterapi, LPG, Quantum ve DermaCellulite uygulamaları tek başlarına veya birbirleriyle kombine olarak kullanılabiliyor.

Kadınların baş belası selülit, genel yağlanmadan farklı olup diyet, egzersiz veya diğer girişimlerle ortadan kaldırılması mümkün olmayan kozmetik bir problem. Kilonuzun ne kadar olduğu ya da ne kadar kilo verdiğinizden bağımsız olarak vücudun belirli bölgelerinde gelişiyor. Genetik yatkınlık, ergenlik, hamilelik gibi hormonal değişim yaşanan dönemler, aşırı şeker ve yağ tüketimi, aşırı kilo, hareketsizlik, su kaybı, alkol, sigara, stres gibi olumsuz etmenler selülit oluşumunu destekliyor.

Transmed'de selülitlerle savaşmak için ise Mezoterapi, LPG, Quantum ve DermaCellulite uygulamaları tek başlarına veya birbirleriyle kombine olarak kullanılabiliyor.

Mezoterapi, kan ve lenf dolaşımını düzenleyerek fazla yağların parçalanmasını sağlıyor. Selülitin vücuttaki gelişimi deriye yakın yağ dokusunun hasara uğramasıyla oluşuyor. Yağ dokusu etrafındaki liflerin (kolajen ve elastin) yapısının bozulmasıyla yağ hücreleri sıkışarak portakal kabuğu görünümünü ortaya çıkaryor.

Transmed Saç ve Kozmetik Cerrahi Kliniği'nden Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahı Uğur Dikmen, Mezoterapi hakkında şu bilgileri veriyor: "Mezoterapi, orta deri tedavisi anlamına gelir. İşlem sırasında 2 ya da 4mm'lik özel ince iğneler ve bir enjektör yardımı ile cildin mezoderm tabakasına, tedaviye yönelik vitamin, antioksidan ve dolaşım güçlendirici etkisi olan maddeler uygulanıyor. Bu maddeler kılcal uç dolaşımına geçer ve tedavi edilmek istenilen bölgeye doğrudan etki eder. Kişinin problemine göre içeriği değişen mezoterapi kokteyli 5?10 dakika gibi bir süre içerisinde deri altına muntazam biçimde dağıtılır. Tedavi kan ve lenf dolaşımını düzenler, fazla yağların parçalanmasını sağlar ve böylece selülitli doku ortadan kalkar."

Mezoterapi tedavisi hastanın selülit tipi ve yerleşim bölgesine göre ortalama 5 seans uygulanır. Seans sıklığı haftada bir olmakla birlikte kişiye göre değişim gösterebilmektedir. Seanslar 10 dakika sürelidir; dolayısıyla kısa sürmesi ve hızlı sonuç alınması açısından oldukça avantajlıdır. Ayrıca, mezoterapi kokteylinin içerisinde vitamin, mineral ve antioksidan olduğundan ciltte düzelme ve gençleşme sağlanır.

Mezoterapi ile yağ hücreleri ortadan kaldırılmadığı için kiloların yine aynı bölgede toplanmasının önüne geçmek amacıyla kişi diyet ve egzersizine devam etmelidir.

Transmed'de mezoterapi; selülitin yanı sıra bölgesel zayıflama ve sıkılaştırma (lifting), saç dökülmesi, el, yüz ve dekolte mezoterapisi (gençleştirici ve toparlayıcı) amaçlı da kullanılır.

LPG,masaj ve vakum etkisini bir arada sunuyor. LPG aspirasyon (emme) ve dönme aksiyonlarını birlikte yaparak deri ve deri altı dokulara negatif basınç uygulanması prensibine dayanan bir metottur. LPG ile cilt altında düzensiz yerleşmiş yağ dokularını vakumlayarak mobilize etmek ve silindir başlığı sayesinde dolaşımı düzenleyerek (lenfatik drenaj) atılımını kolaylaştırmak mümkündür. Bu sayede birikmiş toksinlerin ve ödemin atılmasını sağlanır; derinin pürüzsüz ve parlak gözükmesine yardımcı olunur.

Günlük egzersizlerle kaslar çalıştırılarak çevrelerindeki yağ dokusu enerji olarak kullanılır ve vücuttan atılır, oysa selülitli doku egzersizle kaybolmaz. Bunun için masaj ve vakum etkisini bir arada bulunduran LPG aleti egzersizle kaybolmayan selülitli doku görüntüsünü gidermeye yardımcı olur.

LPG selülit tedavisinde kullanıldığı gibi konturları düzgünleştirmek, gevşeyen cildi toparlamak, bölgesel yağ birikiminde incelme sağlamak için de kullanılır.

Quantum, kaslara elastikiyet ve güç kazandırıyor.

Quantum, vücuda mikro akım vererek kaslarda uzun ve derinlemesine kasılmalar sağlar. Selülit tedavisi dışında zayıflama, toparlama, lenfatik drenaj ve mikro-lift diğer kullanım alanlarıdır. Haftada iki veya üç defa, gün aşırı uygulanabilen tedavi için ortalama 5 seansta gözle görülür iyileşme sağlanmaktadır. Seans süresi yaklaşık 30 dakikadır.

Quantum yerleşmiş yağların kırılmasını sağlar, dokulardan sıvıların atılmasını uyarır, selülitli görüntüyü azaltır, göğüs ve kas dokularını toparlar, liposuction sonrası dolaşımı düzenler (lenfatik drenajı yapar), diyetle birlikte uygulandığında kilo kaybına yardımcıdır.

DermaCellulite, kolajen üretimini arttırıyor.

DermaCellulite cilt üzerinde silindir başlı özel bir cihaz yardımıyla mikro kanallar oluşturulması yöntemidir. Selülitli bölgelerde uygulandığında cildin yeniden yapılanma mekanizmasını harekete geçirerek derinin üst tabakasının kolajen üretimini ve kalınlığını arttırır. Tedavinin sonucunda selülitli alanda gözle görünür bir iyileşme sağlanır. Yara iyileşme mekanizmasını aktive etme özelliği ile ise ciltte iyileşme ve canlanma sağlanır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.