SELULİTLERİ KÖKTEN YOK ETMEK İÇİN 6 EV YAPIMI ÇÖZÜM !..

SELULİTLERİ KÖKTEN YOK ETMEK İÇİN 6 EV YAPIMI ÇÖZÜM !..

Selülitlerinizden şikayetçiyseniz pahalı kremlere para vermek yerine evde uygulayacağınız çözümlerle bu sorunu kökten halledebilirsiniz.

Eğer vücudunuzdaki selülitli bölgeyi saklamaya çalışıyorsanız, evde kendi kendinize uygulayabileceğiniz yöntemlerle bu görünümü azaltabilirsiniz...

Deniz yosunu tedavisi...

Ev yapımı deniz yosunu maskeleri ve temizleyici karışımlar, selüliti tedavi etmenin etkili ve ucuz yoludur. Doğal bir cilt yenileyici olan deniz yosunu, dolaşımı ve toksin atımını canlandırır; bu da selülit görüntüsünü azaltmaya yardımcı olur. Toz haline getirilmiş deniz yosunu, ev yapımı bir cilt temizleyici karışım için mükemmel bir malzemedir. Toz halindeki deniz yosunu; kil, misket limonu suyu ve balla karıştırılarak nemlendirici bir tedavi için kullanılabilir.

Domates salçası ile yemek yapmak...

Domates salçası, taze domates yiyerek elde edebileceğinizden daha yüksek seviyede likopen içerir. Araştırmalar, bu antioksidanın kollajen bozulmasını önlemesinin yanı sıra UV-kaynaklı güneş lekelerini azaltmaya yardımcı olabileceğini de gösteriyor. Ciltteki kollajenin korunması, cildin üst katmanın sıkı ve sağlıklı kalmasını sağlıyor. Böylelikle yağ hüclerinin öne doğru çıkmasını ve selülit görünümünü azaltıyor.

Hidrate kalmak ( Maddeler üzerinde suyun etkisi)...

Her gün 8-10 bardak su içmek, hidrate kalmanıza ve cildinizin dolgunlaşıp çukurlu görünümün azalmasına yardımcı olur. Ayrıca, yüksek su içerikli gıdalar da ciltteki hidrasyonu yükseltir. Taze meyve ve sebzeler; özellikle kavun, salatalık ve yeşil yapraklı olanlar yüksek su içerir ve düşük kalorilidir. Ayrıca, kilo kontrolünü sağlar.

Bir fincan çay ile rahatlamak...

Araştırmalar, özellikle kortizol (stresle birlikte yükselir) ve insülin gibi belirli hormonların yağ hücrelerinin çalışma düzenini değiştirdiğini gösteriyor. İlginçtir ki yeşil ve beyaz çayda bulunan ve "kateşin" olarak adlandırılan molekül ailesi, yağ hücresi insülin direncini azaltır.

Kuru cildi fırçalamak...

Doğal kıllardan oluşan orta sertlikte bir fırçayı kullanarak selülitli bölgeyi yukarı doğru daiersel hareketlerle ovun. Bu yöntem ölü deriyi atar, dolaşımı artırır, cildi dolgunlaştırır ve selülit görünümünü azaltır. En iyi sonuç için, sabah duşundan önce, cildinizi kuruyken 5 dakika fırçalayın.

Güne keten tohumu ile başlamak...

Keten tohumu östrojen seviyesini ve kollajen gelişimini destekler. Kollajen, bağ dokusunun ana bileşenidir ve vücudu güçlendirerek selülit görünümünü azaltır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.