Serap Paköz.. TEKLİF GELİRSE YİNE HABER SUNMAYI DÜŞÜNÜRÜM!

Serap Paköz.. TEKLİF GELİRSE YİNE HABER SUNMAYI DÜŞÜNÜRÜM!

Cine5 ekranlarının sevilen programı İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme’ye ekranların unutulmaz spikerlerinden Serap Paköz konuk oldu.

“Mahalle kültürünü bilirim”

İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme’de kendisiyle ilgili bilinmeyenleri paylaşan Serap Paköz uzun yıllar Ankara’da yaşadıktan sonra İstanbul’da ekran yolculuğuna devam etmiş.

Ankara Büyük Doğumevi’nde doğdum. Yaz tatillerinde bütün yazı istanbul’da geçirirdim. Anadolu yakasında halalarım vardı. Çok yakında gittim Ankara’ya başka bir şey. Dostlarımı çok özlemişim babamın mezarı orada ben tek çocuğuyum ben gitmezsem ziyaret edeni yok gittim dertleştim.

Sıkıntılarımı sevinçlerimi söyledim. Beni üzüyorlar baba dedim. Genç kızlığımı geçirdiğim eve gittim. 4 katlı bahçe içindeydi. Çok büyük geliyordu o zaman, tek kız çocuktum, erkek çocuklarla futbol oynardım. Mahalle çocukluğunu yaşadım.

Kızakla kaydım, futbol oynardım. Mahalle kültürünü bilirim. Orta halli bir ailenin çocuğuyum, yürüyerek okula giderdik, her türlü haylazlığı yapardık. Çok güzel bir genç kızlık yaşadım, okulda çok sevilirdim.” diyerek paylaştı.

“Uğur Dündar’ın hayatımda önemli bir yeri var”

İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme’de iş hayatıyla ilgili yaşadığı ilginç olayları da anlatan Serap Paköz için Uğur Dündar’ın yeri ayrı. Uğur Dündar’ın hayatımda çok önemli bir yeri var hem televizyoncu olarak duayen, üzerine başka hiç kimse yok. Anchormanler gelmiştir, çok iyi haber yapanlar gelmiştir ama televizyonculuk anlamında bir numara gerçekten efsane ve hayatımın dönüm noktasıdır.

Ne denir başka. Benim seyircili radyo programımı Uğur bey ya arabasında ya radyoda radyodan dinleyip çok beğenmiş. Ben seni çağırmayı düşündüm ama ya karşıma televizyona uygun olmayan birisi çıkarsa diye düşündüm dedi. Güzellik çirkinlik olarak değil televizyona uygun olmak anlamında söyledi.

Arena’nın yayınlandığı Perşembe akşamları  bizde çocuğumun babası Sümer Ezgü ile televizyon programı yapıyorduk. Uğur bey dinlenirken radyoda dinlediği sesi yakalıyor, duruyor, bakıyor. Ses var televizyona uygun bir fizik var demiş. Program bitti eve geldik saat 01.30’a geliyor. “Uğur Dündar aradı sizi” dediler.

“Şaka yapıyorsun” dedim. Ben sabaha kadar uyuyamadım. Sabah aradım, Uğur bey çıktı “görüşmek istiyorum” dedi. Görüştük, ne konuştuk ne ettik hatırlamıyorum heyecandan. O dönem bir programın sunucusunu değiştirmek istiyorlardı. Ben düşünmek istedim. Düşüneceğim ve sizi arayacağım dedim.

Uğur Bey Emekli Sandığı’ndan emekli olacağım dedim memuriyet kafasıyla, Uğur Bey de Serap sence ben işsiz kalır mıyım dedi. Tabii ki kalmazsınız Uğur bey dedim. Ankara’ya gittim.  Bu duygusallığıma iki sene sonra dur dedim. Uğur Bey başka bir kanala geçmişti. Habere başladık. Haberi de özledim galiba.” diyerek anlattı.

Teklif gelirse yine haber sunmayı düşünürüm”

İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme’de  televizyondaki yolculuğunu anlatan Serap Paköz haberin ardından kadın programlarıyla ekranlarda yer almış. “Çok detayına girmeyeyim ama Kanal D’deydim, benim hoşlanmadığım bir kriz yüzünden bıraktım. Sonra TGRT’ye haberlere geçtim. Orada da bir kadın programı vardı. Enver Ören başka kimse sunamaz, Serap sunsun demiş. Ben de kabul ettim. Bir programcılık tarafımda vardır, hayır duaları aldım, promptera bağlı kalmadım, çok özgür hissettim.

Sonra da üzerime yapıştı. Gerek kanal yöneticileri, gerekse yapımcıları, haber yöneticileri benim haberci kimliğimi unuttular diye düşünüyorum. Teklif gelirse yine haber düşünürüm.” dedi.

“Genç nesil iyi eğitimli ama Türkçe’de çok hatalı”

İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme’de ekranlardaki genç nesil haber spikerleri ile ilgili düşüncelerini de paylaşan Serap Paköz  Ben bizim nesil böyle şimdiki böyle demekten ne duymaktan ne genç nesile böyle söylemekten hoşlanmıyorum. Çağ değişti. Yalnız şunu gözlüyorum çok iyi eğitim almışlar hepsi güzel okullarda okumuşlar, lisan biliyorlar, derslerine iyi çalışıyorlar.

Bir iki tane var ki helal olsun diyorum. Eleştirel bakmıyorum, fizik olarak evet toy görünüyorlar ama çok kötü bulmuyorum. Ama Türkçe’de çok hatalar yapıyorlar, keşke yapmasalar diyorum. Bunu çok soranlarda oluyor. Çok fazla Türkçe hatası yapıyorlar.” dedi. 

“Sibel Can benim yüzümden saçını kesmiş”

Haber spikerleri arasında kısa saçlarıyla bir dönem fenomen olan Serap Paköz o günleri İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme’de anlattı “Benim genç kızlığımda beline kadar uzun saçlarım vardı.  Bir Şakir adında bir kuaförüm vardı, TRT Trabzon Radyosu’nda çalışıyorum. Birden “saçlarını kısacık keselim mi” dedi. 33 sene önce bana imaj vermiş farkında değilim. Trabzon’da annem kapıdan neredeyse içeri almayacaktı.

Habere gelmişim, o zaman haber spikerleri uzun saçlı topuzlu ben en kısa saçlıydım. Habere çıktığımda yazıldı, çizildi. O dönemlerde yoktu 20-25 senedir kısa. Hatta Sibel Can programa konuk olmuştu, bir ara saçlarını kısacık kestirmişti. Bana sizin yüzünüzden kestirdim” dedi.” diyerek paylaştı.

“Cem Yılmaz’ın hiçbir gösterisini kaçırmam”

İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme’de Cem Yılmaz’ın esprilerine çok güldüğünü anlatan Serap Paköz “Cem Yılmaz, bayılıyorum ona.Tek diyebilirim hiçbir gösterisini kaçırmam bir gösterisinde ipin ucunu kaçırmışım galiba, kızım “anne susar mısın lütfen ama” dedi. Bir de insan olarak çok seviyorum. Gülmenin ötesinde güzel iyi bir adam. Daha önce gittiğim bir kuaför vardı, dalardı içeri. Kaynımgil nasıl derdi. Müthiş bir adamdır.” diyerek anlattı.  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.