SERPİL BARLAS KİMDİR...

SERPİL BARLAS KİMDİR...

Uzun yıllardır Amerika’da yaşayan Serpil Barlas, müzik çalışmalarına orada devam etmişti. Ünlü kompozitör Uğur Dikmen ile evli olan Barlas, aynı zamanda Türk Sanat Müziği’nin assolistlerinden Aysel İpar’ın da kızıydı. Son olarak bir single hazırlıkları içinde olan sanatçı, nisan ayında stüdyoya girmeyi planlıyordu.

İstanbul doğumlu, yengeç burcu. 60 lı yıllarda şehir tiyatrolarında 7 sene baş rollerde yer alarak sanat hayatına başladı.

Zamanın en ünlü orkastralarında her lisanda her tür müzik söyleyerek solistlik yaptı. (Yurt dışı ve yurt içi) 1970 te en önemli yarışma olan ALTIN SES yarışmasında arkadaşı Nilüfer ile derece ve ödül aldı.

Sayısız 45 likler yaparak zirveye oturdu. ( Dibi dibi dida Oldu Olanlar, Hangisi, Yandım Aşkınla Ben ) ve daha bir çokları....

serpil-barlas-04.jpg

1977 de EUROVISION yarışması finalinde grupları ile arkadaşı Nüket DURU, Nilüfer ile ilk üç sırada derece aldı. ( Kendi Grubu Levent, Behiç ALTINDAĞ, şarkı ise "Yaşamaya Bak" idi. ) 1978 de Amerika'ya giderek 15 sene müziğe hem orada, hem burada devam etti.

Kesin dönüşünden sonra AIDS ile mücadelede öncülük yaparak bir ilke daha imza attı. Sayısız hitleri ve ödülleri olan sanatçı 4 sene "SERPİL BARLASLA KURDELE" adlı televizyon programını hazırlayıp sundu.

Her sanatçının bir misyonu olmalı sloganını başlatarak, AIDS konusunda Sağlık Bakanlığı ile de çalışmalarını sürdürmektedir. 30 senesini sanatla geçiren Serpil BARLAS milyonlarca sevenlerinin desteği ile Sahne, Albüm, TV çalışmaları ve Halk içinde sosyal faaliyetlerine devam etmektedir.

En son albümü Tüm hayatından kesitlerle dolu. Albüm Adı "EFKARIM TARUMAR".

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.