BU KÖŞEDE DİLE GETİRDİK, İLK TEPKİ MANSUR YAVAŞ’DAN GELDİ!...

Zeliha SUNAL

Bugün beni sevindiren bir şey oldu. Bir süredir benim de magazinkolik.com’da ki köşemde yazdığım ve sizlerin de videolarını izlediğiniz #Buülkedebizdevarız hastagi ile toplanan “Sanatçı destek platformu” sonunda sesini duyurmayı başardı…

 

Sitemizin manşetinde okuduğunu gibi, Ankara Büyükşehir Belediye başkanı Mansur Yavaş, Korona Virüs tedbirleri kapsamında uzun süredir işsiz kalan ve çalışamayan müzisyenlere gıda yardımı yaptı.

 

Diğer illerimizin değerli Belediye başkanları; Sayın Ekrem İmamoğlu, Sayın Tunç Soyer, En çok müzisyenleri çıkartan illerimiz olan, Bursa (Alinur Aktaş), Adana (Zeydan Kara), Çanakkale (Ülgür Gökhan), Edirne ( Recep Gürkan) Belediye Başkanlarımız; ve tüm seçilmiş Başkanlar; tıpkı diğer iş dallarındakiler gibi müzisyenlerin yardım çağrısını da dikkate alınız. Sevinçte kederde hep yanınızdayız.

 

Müzisyenler sendikası da bir yazı ile ülkemizdeki müzisyenlerin durumunu Cumhurbaşkanlığı makamına iletti.

"Sayın Cumhurbaşkanım :

Sizden rica ediyoruz. Bu ülkede müzik işçileri olarak biz de varız. Lütfen yardım elinizi bize de uzatınız."

 

Ayrıca orkestraları ile uzun yıllardır çalışan sanatçı dostlarımız; sizler de yardıma ihtiyacı olan müzisyenlere destek olabilirsiniz. Birisinin kirasını ödeseniz, diğerinin çocuğunun bezini karşılasanız da olur

 

Tabii ki uzun süre Türkiye’de zorunlu koşullardan dolayı müzik yapmak zor olacak. Bu da gündelikçi müzisyenin hayat damarlarını kurutmak demektir.

Eğer bu yazıyı okuyan sanatçı dostlarım çalışamayan müzisyenlere yardım eli uzatırsa işlerimiz açıldığında onların duaları bizim de işlerimizi arttıracaktır.