TNT ekranlarında ilgiyle izlenen Dedektif Memoli dizisinde Zeynep karakterine hayat veren başarılı sunucu ve oyuncu Burcu Esmersoy, polisliği sevdiğini ama zor bir meslek olduğunu söyledi. İlk başta etrafında patlayan silahlardan korktuğunu ama sonradan alıştığını belirten Esmersoy "Polislik gerçekten de zor bir meslek, bir kere can güvenlikleri hiç yok.
Ayrıca bayram ve özel hayat hiç yok. Biz dizide durum komedisi yapıyoruz ama aslında ağlanacak halimize gülüyoruz. Ayrıca polis ailelerinin de işi gerçekten çok zor, rahat rahat uyuduklarını hiç düşünmüyorum. Yoğun bir tempoda çalışıyorlar Allah hepsine kolaylık versin. Ben polis olsaydım cinayet masasında çalışmayı isterdim" dedi.
"Çantasında Biber Gazı Taşımayı İhmal Etmiyor"
Dövüş sporlarıyla da yakından ilgilenen ve 15 senedir boks ve Mai Tai (Tayland Boksu) yapan Burcu Esmersoy, bir saldırı durumunda kendini savunacak ve karşısındakini şaşırtacak kadar dövüş sporlarında yetenekli olduğunu söylüyor. İlk beş sene son derece disiplinli bir şekilde çalıştığını ama artık yoğun çalışma temposu yüzünden vakit bulamadığı için sadece fit kalmak için spor maksatlı antrenmanlar yaptığını vurgulayan Esmersoy "Zaten dizide de Zeynep karakteri sinirlendiği zamanlarda acısını kum torbasından çıkartıyor.
İleride Memoli karakteri ile bir dövüş sahnemiz de olabilir. Emre'yi de kendi hocamla tanıştırdım ve o da Kick Box dersleri alıyor" açıklamasını yaptı. Her ne kadar kendisini savunacak kadar dövüş sporları konusunda yetenekli olsa da tedbiri elden bırakmayan ünlü sunucu çantasında biber gazı taşımayı ihmal etmiyor.
Sadece kadınların değil erkeklerin de bu tarz şeyleri yanında bulundurması gerektiğini sözlerine ekleyen Esmersoy "Kırmızı ışıkta kavga sırasında denize insanların atıldığı ve yüzme bilmediği için de boğulduğu bir dönemde yaşıyoruz. Kendini savunmak ve korumak adına bazı önlemlerin alınması gerektiğini düşünüyorum" şeklinde konuşuyor.
"Cerrahi Müdahaleye Karşı Değilim"
Son günlerde magazin basınında botoks yaptırdığı şeklinde çıkan haberlere de değinen güzel oyuncu "Son günlerde çok yoğun bir tempoda çalışıyorum ve bunun acısı da ilk olarak gözlerden çıkıyor. Bence sağlıklı hayatın tanımının karşılığında en geç onbirde yatmak ve altı yedi gibi kalkmak geliyor.
Sekiz saat uyudum dinlendim meselesi değil, doğru saatte uyumak lazım, düzensiz bir hayat yaşadığınız için de ister istemez yüzde bir şişme daha doğrusu ciltte bozulma oluşuyor. Ben cerrahi müdahaleye karşı değilim ama her şeyin bir zamanı olduğunu düşünüyorum. Şimdi başlarsak altmış yaşına geldiğimizde neremizi yaptıracağız. O yüzden gerek yok" diyor.
Yapımcılığını Süreç Film/Ali Gündoğdu, yönetmenliğini Tayfun Güneyer'in üstlendiği Dedektif Memoli'de Emre Kızılırmak, Özlem Yılmaz, Burcu Esmersoy, Demir Karahan, Ünal Yeter ve Barış Başar başrolleri paylaşıyor? Dedektif Memoli, her hafta Cuma akşamları 20:00'de TNT ekranlarına geliyor.