Şimdi psikoloji ya da sosyoloji üzerine doktora yapmak istiyor...
Gazi Ünüversitesi İletişim fakültesinde okurken oyunculuğa gönül veren Çiğdem Batur oyunculuk eğitimine tam gaz devam ediyor.Bahçeşehir Ünüversitesinde ileri oyunculuk üzerine master eğitimini tamamlayan güzel oyuncu "Şimdi sırada doktora var." diyor
"Papatyam"adlı dizide dominant gelin "Fulya" karekterini başarı ile ekrana taşıyan Çiğdem Batur psikoloji ya da sosyoloji üzerine dotktora yapmak istediğini belirterek şöyle diyor:
"Oyunculuk ile sosyolji ve psikoloji birbirini tamamlıyor.Onun için bu iki bilim dalından birini doktora için seçmek istiyorum."
2004 yılında iletişim fakültesini bitiren Çiğdem Batur eğitime verdiği önemi de şu sözlerle anlatıyor:
"Hangi iş yapılırsa yapılsın bence o işle ilgili eğitim mutlaka alınmalı.İletişim fakültesinde okurken oyunculuğa karar verdim.Konservatuarda okuyan arkadaşlarımın yardımıyla konservatuar derslere katıldım.
Daha sonra Ankara'da Sanat Akademisinde şan,dans ve oyunculuk dersleri aldım.Yaptığım yüksek lisansın da oyunculuğuma olumlu katkıları olduğu kanısındayım.Bilgilerimi tazeleyip uygulama yapma olanağı buldum.Yapacağım doktoronunda mesleğime faydası olacak.Ayrıca ileride akademik eğitim verme fırsatı da yakalayabilirim."