Çiğdem Tunç Tiyatrosu… “1001 GECE MASALLARI”NI SAHNEYE TAŞIYACAKLAR

Eray Yasin Işık'ın yazdığı, Çiğdem Tunç'un yönettiği oyun bin yıldır anonim olarak dillendirilen en tanınmış masalları yetişkinler için anlatacak.. “Simbad”, “Alaaddin ve lambası”,”Balıkçı ve İfrit”, “Ali Baba ve Kırk Haramiler” bunlardan en sevilenleri..

 

Kudretli ve yaşadığı ihanet yüzünden gaddarlaşmış hükümdar Şehriyar, veziri azamın büyük kızı Şehrazad tarafından binbir gece boyunca bu masallarla efsunlanıp bambaşka bir adama dönüşür... Şehrazad ve Şehriyar in aşkları, zamanın sonsuzluğunda, Zümrüd-ü Anka Kuşu gibi yanar ve alevlerinden doğar..

Aşkla anlatıldıklarından dolayı “Binbir Gece Masalları” bin yıldır dinleyicisiz kalmaz..

Başrollerini Çiğdem Tunç, Ergün Demir, Sema Aras, Deniz Salman  ve Alper Çorumluoğlu'nun paylaşacağı oyunda, Çiğdem Tunç Tiyatrosu’nun seçmeler yapıp kadrosuna dahil ettiği gençler de Türk Tiyatrosuna iftiharla sunulacak..

Soykan Kişioğlu, Ezgi Küçük, Tunahan Çilingir, Gülben Başer, Balca Aydoğdu, Savaş Özkartal, Derya Yıldız ve Gökmen Göçbeyli'nin de rol alacağı oyunun afiş fotoğraf ve tasarımı Tamer Özbek'e müzikleri Nida Şan'a, dekoru Cihan Aşar’a, koreografisi Veysel Aymaz'a, ışık tasarımı ise Yüksel Aymaz a ait..

Oyunda Çiğdem Tunç’un canlandıracağı “Şehrazad” kostümleri ise ünlü modacı Yıldırım Mayruk tarafından özel olarak hazırlanıyor..

Projeye ayrıca ritm üstadı Mehmet Akatay ve Gripin Grubu’nun değişmez keman sanatçısı Hande Şan da destek verecekler..

Yıllar önce fenomen dizi “Binbir Gece”de canlandırdığı “Ali Kemal” rolüyle seyircisinin hafızasında yer etmiş değerli aktör Ergün Demir tiyatro sahnelerine ne tesadüftür ki yine “Binbir Gece Masalları”yla dönüyor ve “Hükümdar Şehriya”r rolüyle seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor..

“Binbir Gece Masalları” eylülün ortasından itibaren perdelerini açmış olacak…

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Magazin Dışı Haberleri