COUGAR SEDA SAYAN

Seyhan ERDAĞ

Sanat dünyasının en medyatik isimlerinden biri olan Seda Sayan, türkücü Onur Şan'la evlenince bir velveledir kopuverdi... Çiftin arasındaki yaş farkı bir hayli fazla olunca, konuyla ilgisi olan-olmayan herkes konuşmaya başladı, magazin medyası ikilinin peşine düştü, en cafcaflı haberler birbirini ardına sıralandı... Bu ani nikahı Seda Sayan'ın hamileliğine, programının reytinglerine, Tamer Karadağlı'yla yaşayamadığı aşkın inadına, hatta hatta Nihat Doğan'a nispete bile bağlayanlar oldu. Onur Şan cephesinde ise tek bir nikah sebebi vardı yazılanlara göre, genç sanatçı adayının ismi böylece medyatik isimler arasında anılacaktı; yıllardır yakalayamadığı şöhret böylece ayağına gelmiş olacaktı...

Peki ya aşk? Ondan pek bahseden olmadı, hala da bahseden yok. Kim önce kime aşık olmuş, nasıl bir aşkmış, bilen yok! Nikah çıkışı Seda Sayan'ın yakın arkadaşlarından İbrahim Tatlıses, Ceylan, Gül Saygı, Cenk Eren ve Sacit Aslan çifti övdüler, o kadar... Ha pardon! Bir de Seda Sayan'ın her sabah yayında olan programının canlı izleyicileri vardı övenler arasında...

İyi ama, Seda Sayan niçin bu kadar eleştirildi bu evlilikte? İşte bunun sebebini kendisine sorması gerekiyor... Gerçi o bunu sormak yerine nikah sonrası koşa koşa gittiği canlı yayında herkese söyleyeceğini söyledi; "Elalem ne derse desin boşveeeer" demişti zaten Fatih Ürek'in şarkısıyla öyle değil mi?

Ama işte, işin bir başka yönü daha var ki; hayatımız; insan hayatı "Elalem ne derse desin boşver" diyebileceğimiz kadar basit ve boş değil; olmamalı. Eğer şarkıdaki gibi bu kadar basit olacaksa her şey hayatımızda; ne örf kalır ne adet, ne gelenek kalır ne görenek, ne saygı kalır ne sevgi, ne adalet kalır ne hak; herşey birbirine girer!

Seda Sayan bu evlilikte niçin eleştirildi, hala da eleştirilmeye devam ediyor diye sormuştum 1 önceki paragrafda. 30 Aralık 1961 doğumlu olan Seda Sayan, 1978 yılında sahneye çıkabilmek için yaşını mahkeme kararıyla büyütüp 1959 olarak kayıtlara geçirtmiş... Yani Seda Bacımız tamı tamına 47 yaşında imiş. Onur Şan kardeşimiz ise söylenenlere göre 26 yaşındaymış. Yani Seda Sayan 21 yaşında genç bir kızken, Onur Şan kardeşimiz dünyaya gelmiş. Seda Sayan Onur Şan'ın şu anki yaşı 26'ya geldiğinde ise minik Onur henüz okul çağında bile değil; 5 yaşında! Böyle hesaplayınca insanın içi bir hoş oluyor değil mi?

Bence Türk Halkı bu ayrıntıyı kafasına hiç takmazdı. Diğer evlilikler gibi bir müddet konuşulur, bu kadar büyük eleştirilmezdi. (Hoş bu da bir müddet sonra unutulacak da, Seda Sayan izin verirse, yani şimdiki gibi suskunluğunu korumaya devam ederse) Türk Halkının ve de gazetecilerin bu evliliği bu kadar büyütmelerinin tek sebebi, Seda Sayan'ın ta kendisidir. Özellikle Nihat Doğan'la yaşadığı birliktelikte her daim ekranlarda olan, ekranlarda nişanlanan, Nihat'ın namusu olan; Nihat'a televizyon programı bile yaptırtan Seda Sayan'ın ta kendisi olmasaydı; bu nikah bu kadar büyütülüp, eleştiriler de Seda Sayan'ın canını sıkmayacak, "Elalem ne derse desin boşveeeeeeeer" şarkısını nikah gecesi ilk şarkı olarak seçmeyecekti!

Peki yazımın başlığındaki COUGAR SEDA SAYAN ne demek oluyor? Cougar (kugır), puma-panter gibi kedigillere verilen genel bir isimmiş. TIME Dergisi'nin yılın kelimeleri arasında seçtiği COUGAR, TIME Dergisi'ne göre genç erkek peşinde koşan kadınlara verilen isim anlamına geliyormuş... Kibar tanımıyla ise; değişen dünyayla birlikte başarılı, güzel, kendilerini genç hisseden, genç erkekleri tercih eden; kendilerinden emin olan kadınlara verilen yepyeni bir isim, yepyeni bir tabir...

Puma ve panter tarzı hayvanların genel özelliklerini uzun uzun anlatmaya sanırım gerek yok; avcılıkları hepimizce malum! O yüzden COUGAR SEDA SAYAN demek istedim bende. Çünkü bir bu yeni tabir Seda Sayan Şan'a "cuk" diye oturdu... Ama tabii bir başka gerçek daha var ki Seda Sayan Cougar'lıkda yalnız başına değil... Pınar Altuğ, Zerrin Özer, Bülent Ersoy, Kibariye, Hande Yener, Yeşim Salkım en yakın COUGAR'daşları!!!