Edinilen bilgiye göre çıkaracağı albümün çalışmalarını yaptığı stüdyodan çıkan Ece Gürsel ve Müzik Yönetmeni İsmail Tunçbilek Gürsel'in annesine ait otomobille evine gidiyordu.
Ece Gürsel Üsküdar Beylerbeyi Abdullahağa Caddesi'ne geldiğinde polisler tarafından trafik denetleme noktasında durduruldu. Trafik polisleri direksiyon başındaki Ece Gürsel'e alkol kontrolü yaptı. Yapılan testte Gürsel'in 60 promil Alkollü olduğu tespit edilerek, alkollü araç kullanmaktan 548 TL ceza kesildi.
6 ay süresince de ehliyetine el konulan Ece Gürsel'in yanında bulunan Yönetmeni İsmail Tunçbilek ise Af çıkacağını öne sürdü. Gürsel ve Tunçbilek trafik kontrol noktasına otomobili götürmesi için ehliyetli bir arakadaşlarını çağırdı.