Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, geçtiğimiz gün Bolu ziyaretinde Suriye'de 300 yataklı kalp damar hastanesini açılacağını duyurmuştu. Memişoğlu'nun açıklamasına, sanatçı Gülben Ergen'den tepki geldi.
X hesabından Memişoğlu'nun açıklamasını alıntılayarak paylaşım yapan Gülben Ergen, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral'ın, "Cumhurbaşkanını tehdit" suçlamasıyla tutuklanan gazeteci Fatih Altaylı'ya yönelik olarak 'Suyun ısındı' şeklindeki paylaşımına göndermede bulundu ve şunları yazdı:
"Suyumuz ısınır diye yorum yapmamalıyız değil mi? Bizim devlet hastanelerimizde MR randevusu almak için haftalarca sıra bekleyen hastalarımızı, SMA ve DMD hastası çocuklarımızın ailelerinin tedavi masraflarından bahsetmemeliyiz değil mi?"