Hulusi Paşa Yazıyor... EREN, KONUSUNDA İDDİALI: ‘O YATAĞA GİRDİM Mİ!...

Hulûsi TUNCA

Fox TV’de yayınlanan ‘Aşk Yalanı Sever’ adlı diziyle ekrana gelen Eren Hacısalihoğlu’nun en büyük arzusu baba olmakmış..

 

 Gazetelerde çıkan haberlerine göre 37, sinematurk.com sitesindeki sayfasına göre 30 yaşında olan genç oyuncu; ‘Evlilik bir kere olmalı özel olmalı.. Kolay kolay boşanmam. İki yıl küs kalırım yine de girdiğim o yataktan çıkmam’ diyormuş..

Kolpa’nın ‘Yatağın Soğuk Tarafı’ adlı şarkısı adeta onun için yazılmış gibi:

Ne zaman unutulduk/ Ne zaman geçmiş zaman/ Ne zaman hatırladın/  Adımı ben sormadan

Unutulur elbet her şehir ve her insan/ Aldığımız hiçbir nefes bile içimizde kalmıyor inan/ Bu kadar fazla uzaklaşmış olamaz yıllar/ Bir dokun sende anlarsın içimdeki kül hala sıcak

Ama çok geç artık bundan sonra/ Bırakın ne olursam olayım/ Aklım fikrim darmadağın/ Yakıyor elimi ne zaman uzatsam/ Yatağın soğuk tarafı

Hiç kimseye bir sözüm yok/ Sana yok bana yok hiç kimse yok/ Yakıyor elimi ne zaman uzatsam/ Yatağın soğuk tarafı

Bir camın buğusuna/ Arasına kalp koymadan/ Yazılmış baş harfler gibiyiz/ Öyle yalnız öyle sıradan

Eren Hacısalihoğlu; 5 Haziran’da Trabzon’un Akçaabat ilçesinde dünyaya geldi. Küçük yaşlardan beri tek hedefi oyunculuk olan karizmatik oyuncu bu hedefinden bir ara sapıp Ankara Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nü kazandı ve 2 yıl okudu ama daha sonra kendisinin olmak istediğinin bu olmadığının farkına varan oyuncu yine asıl istediği meslek olan oyunculuğa yöneldi.

İlk olarak 2011’de ‘Mavi Kelebekler’ ile ekrana geldi. Ardından İnsan Aldandı (2011), Benim İçin Üzülme (2013), Kadim Dostum (2014), Asla Vazgeçmem (2015), Kalbim Ege’de Kaldı (2015) ve Aşk Yalanı Sever (2016) adlı televizyon dizilerinde oynadı. İlk sinema filmi ‘Ateş’i ise bu yıl çevirdi. Luk Piyes’in yapımcılığını üstlenip, yazdığı ve yönettiği filmde Luk Piyes’le birlikte Tophaneli ve Cihangirli iki arkadayı canlandırdı.

Nisan ayında gösterime giren film 4 haftadır gösterimde ve şu ana kadar 10 bini aşkın seyirci tarafından izlendi. Gişelere 100 bin TL’nin üzerinde hasılat bıraktı. Yani ekrandaki parlak durum ne yazık ki sinemada –şimdilik- yok!

21 MAYIS DÜNYA SÜT GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN

‘Aslan’ değil ‘İnek Sütü’ hakkında toplumu bilinçlendirmek ve tüketimin artmasını teşvik etmek amacıyla her yıl 21 Mayıs tarihi "Dünya Süt Günü" olarak kutlanıyor.

Birleşmiş Milletler Uluslararası Sütçülük Federasyonu'nun 1956 yılında bütün üye ülkelerde kutlanması kararı aldığı "Dünya Süt Günü", 1991 yılında ülkemizde de kabul edildi.

21 Mayıs Dünya Süt Günü'nün içinde bulunduğu 21 - 28 Mayıs tarihlerini kapsayan hafta da ‘Süt Haftası' olarak kutlanıyor..

Süt, sadece bebeklikte değil, insan yaşamının her evresinde tüketilmesi gereken bir besin, ancak Türkiye’deki süt tüketiminin gelişmiş ülkelerle kıyaslanamayacak derecede düşük.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği verilerine göre, gelişmiş ülkelerde 140 litreye ulaşan yıllık kişi başı süt tüketimi Türkiye’de 25 litreyi geçmiyor..

SÜT BANYOSUNA VAR MISINIZ?

‘Ayranımız yok içmeye, tahterevanla gideriz …’ demeyin, önce süt banyosunun yararlarını bir dinleyin..

Süt özellikle asitleri açısından zengindir. Eski ve ölü cilt hücrelerini temizler. Daha canlı ve yeni cilt hücreleri için besin sağlar. Bu sayede daha yumuşak ve esnek bir cilt ile küvetten çıkarsınız..

Süt; protein, vitamin ve mineraller içerir. Bu özellikleri ile egzama, kaşıntı, güneş yanığı gibi bir çok sorundan şikayetçi kadınlara da yardımcı olur.

Proteinler ve mineraller cildin yumuşak olmasını sağlar ve tahrişi azaltır. Özellikle tüy alımı öncesi vücudunuza bir miktar süt sürüp beklerseniz tüy alım süreci çok daha acısız geçecektir ve aynı zamanda tahriş hissi de oldukça azalır.

Her gün soğuk su ile karıştırılmış sütü cildinize sürerseniz bu sayede stres ve tozdan kapanan tüy delikleriniz rahatlayacak ve nefes almaya başlayacaktır.

KAYIP EŞYA BÜROSU

Muğla’da ‘ev yapımı’ dondurma satan Ali Usta; gittikçe büyük dondurma markalarına karşı var olma mücadelesi vermektedir. Motoruyla köy köy dolaşmaktadır. Kasabanın haylaz çocukları ise Ali Usta’nın sarı motoruna ve tabii ki içindeki dondurmalarına göz dikmişlerdir.

İlk uygun fırsatta da motoru çalarlar. Borçla aldığı dondurma motorunu bıraktığı yerde bulamayan Ali Usta çıldırır.. Gece uyku tutmaz, atar kendini sokağa.. Arkadaşları çarşıda çilingir sofrası kurmuş, rakılamaktadır. O da başlar içmeye.. Sabah ezanı okunur.. Cümbüş susar.. İşte ‘Dondurmam Gaymak’ filmindeki o sahnenin diyalogları:

Komünist Mustafa (Nejat Altınsoy): N’oldu neden çalmayı bıraktın?

Ali Usta (Turan Özdemir): Şimdi Cenab-ı Allah’ı kızdıracaksın, motorumu hiç bulamayacağım..

Komünist Mustafa: Niye; Cenab-ı Allah; Kayıp Eşya Bürosu mu?

CEM YILMAZ, ‘İFTARLIK GAZOZ’DA NE OYNADI?

Cem Yılmaz; ‘iftarlık Gazoz’ filmindeki rolüyle Sadri Alışık Sinema Ödülleri’nde Komedi dalında En Başarılı Erkek Oyuncu’ ödülünü aldı..

Adaşı Cem Davran çok kızdı:

‘Cem’e komedi ödülü öyle mi?.. Breh breh.. Aodam dramatik inceliğini döktürmüş, ne komadisi.. Gerçekten pes..’

CANIM TÜRKİYEM’İN CEM’LERİ

Ünlü DJ, Vatan gazetesi köşe yazarı sevgili Cem Ceminay; Türkiye’deki Cem’leri sıralamış:

En ünlü Cem, stand-up kralı komedyen Cem Yılmaz. En modacı ve radyocu Cem, Vakko ve Power gurubun patronu Cem Hakko. En yaratıcı,  en beyfendi Cem,  Cem Boyner.

En varlıklı, en firarda, en gizli kapaklı Cem, Paris demirbaşı Cem Uzan. En efsane müzisyen Cem, Anadolu rock türünün babası Cem Karaca. En tiyatrocu ve oyuncu Cem,  Cem Davran. En modern görüşlü Cem, “Sevgilim başkasıyla yatabilir” diyen sunucu Cem Özer. En sesini değişik tonlarda kullanabilen Cem, aynı zamanda başarılı Cem Adrian. En iyi ana haber sunucusu Cem, ATV spikeri Cem Öğretir. En iyi radyo programcısı, şovmen, köşe yazarı, jüri üyesi Cem, Cem Ceminay.

Ben de ekleyeyim:

En sevimli şişman oyuncu Cem; Cem Cücenoğlu, En Türk asıllı Avusturyalı oyuncu Cem; Cem Atan, en gazeteci ve televizyon programcısı Cem; Cem Seymen..

Bu arada Cem’in anlamlarını da yazayım da haber tam olsun:

1. Toplama, biraraya getirme, yığma. 2. Hükümdar, şah. 3. Süleyman Peygamberin lakabı. 4. Büyük İskender’in lakabı. Cem Sultan: Fatih Sultan Mehmed’in Çiçek hatundan olma oğlu (1459-1495).

YENİ REKLAM CANAVARI

‘Op…’ diye yeni bir ürün çıkmış.. (Tam adını yazmıyorum ki reklama girmesin hem de özendirici olmasın diye) Televizyon ekranlarında sabaha karşı bu ürünün reklamından geçilmiyor.. Kuru gözleri nemlendirmeye yarıyormuş.. Güzelce bir kız.. Sürüyor gözlerine.. Sonuç muhteşem: Kız şaşı oluyor.. Yahu bu ürünün patronları ya şaşı ya da hala reklamdaki görüntünün farkında değil..