KURBAN BAYRAMI'NDA KAÇ GÜN TATİL OLACAK?

Kurban Bayramı tatili için vatandaşların araştırması devam ediyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayımladığı takvim üzerinden planladıkları tatilin durumunu öğrenecek olan vatandaşlar, Kurban Bayramı ne zaman ve kaç gün sorusuna en net cevabı alacak.

Yıllık izin planlarını bu döneme denk getirip tatil uzatmak isteyenler ve bu Kurban Bayramı tatiline göre uçak biletlerini şimdiden satın almak isteyen vatandaşlar, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayımladığı takvimi araştırdı. Peki, Kurban Bayramı ne zaman başlayacak? İşte, konuyla ilgili detaylı bilgiler

Kurban Bayramı tatilinin ne zaman olduğu ve bayram tatilinin kaç gün olacağı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Tatil planı yapanlar 2017 yılında Kurban Bayramı tatilinin hangi günlere denk geldiğini araştırıyor. Peki Kurban Bayramı tatili ne zaman ve kaç gün olacak? İşte bu yılın Kurban Bayramı tatil süresi

Kurban Bayramı için geri sayım başladı. Ramazan Bayramı'nın sona ermesi ile birlikte herkes Kurban Bayramı tatilinin kaç gün süreceğini merak ediyor. 2017 yılı Kurban Bayramı'nın ilk günü 1 Eylül'e denk geliyor.

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN KUTLANACAK, TATİL KAÇ GÜN OLACAK?

Kurban Bayramı, her yıl biraz daha gerileyerek yaz aylarına doğru çekilmeye başladı. Bu yıl, 31 Ağustos Perşembe günü Arefe olarak kabul edilecek. 01 Eylül- 04 Eylül arası ise Kurban Bayramı’nın dört günü olacak. Yani bu yıl, arefe günü de dahil edilirse Kurban Bayramı 31 Ağustos Perşembe günü başlayıp 04 Eylül Pazartesi günü son bulacak.


TATİL GÜNÜ 6’YA ÇIKABİLİR

*31 Ağustos Kurban Bayramı Arifesi (Perşembe)
*1 Eylül Kurban Bayramı 1.gün (Cuma)
*2 Eylül Kurban Bayramı 2.gün (Cumartesi)
*3 Eylül Kurban Bayramı 3.gün (Pazar)
*4 Eylül Kurban Bayramı 4.gün (Pazartesi)

Kurban Bayramı ile ilgili en çok merak edilen konulardan biri de tatil uzatma ve birleştirme kararı konusu. Bu sene uzun soluklu olmasa da, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın resmi tatil olması ve arife gününün tam gün ilan edilebilmesi, bu konuyu gündeme taşındı. Bu gelişmeler göz önünde bulundurulursa toplam tatil süresinin 6 güne çıkma ihtimali var. Bu gelişmeler göz önünde bulundurulursa toplam tatil süresi 6 güne çıkabilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Magazin Dışı Haberleri