MANGA-ANADOLU ATEŞİ VE G.AFRİKA!...

Oslo'da Manga'yı izlerken bu beş adamın müziği ve görselliğiyle adına Eurovision denen bu müzik panayırında ne işi var diyor insan? Manga'nın ikinci olmasına sevinmek züğürt tesellisinden başka bir şey değil? Alman kızın şarkısı ne kadar güzel olursa olsun Manga çok farklı tellerden çaldı?

Ferman Akgül'ü dinlerken Fredy Mercury'in gençlik yıllarını anımsadım? Ses tonu ve tarzıyla bir Queen lezzeti verdi vermesine de oy verenler yarışmayı her zaman olduğu gibi bacanak muhabbetine çevirince işte böyle bir sonuç çıktı? Bu kafalar değişmedikçe Eurovision bir gecelik eğlence olmaktan öteye gidemeyecek? Dünya'nın en başarısız uluslararası yarışmasıdır bu yüzden? İtalyanlar bu hokkabazlığı çoktan gördükleri için çizmeyi yıllar önce gösterdi?

Özgür, Efe, Yağmur ve Cem ile Ferman'ın kurduğu beşli bir çalgıcı grubu değil bir müzik abidesidir? Manga'yı magandaların anlaması beklenemezdi tabii?

***

Mustafa Erdoğan'ın Anadolu Ateşi ise yürekleri yakmaya devam ediyor? Erdoğan'ın kafası ile dansçıların ayaklarının muhteşem uyumu insana keyif veriyor? Anadolu'nun dört bir köşesinden topladığı ezgilere bir heykeltıraş ustalığıyla şekil vermiş, heyecan vermiş? Dansçıların alın teri bile Anadolu ateşini söndürmeye yetmiyor?

Seyredenler seyretmeyenlere anlatmalı desem inanmayın? Anadolu Ateşi'ni görmek ve sıcaklığını hissetmek için mutlaka seyretmek gerekir?

Kostümleri, boyaları, renkleri ve sesleriyle Anadolu'nun Tango'sudur Anadolu Ateşi?

***

Kupa'ların Kupası Dünya Kupası Afrika'ya giderken milli takım oyuncuları ince ekran plazma televizyonlardan seyredecekler maçları?

Slovenya orada, Yunanistan orada, Sırbistan orada, Danimarka orada,Slovakya da orada İsviçre de ya biz nerelerdeyiz?

Kara kıtada Türkiye'nin olmaması kara bir lekedir sadece?

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yazarlar Haberleri