Airport Genel Koordinatörü Güntay Şimşek'in sorularını yanıtlayan Fuat Güner, model uçak tutkusu ve yeni projeleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. MFÖ olarak üç önemli projeyle ilgilendiklerini aktaran Güner, eskilerin kenarda köşede kalmış az bilinen kaliteli parçalarını ele alıp yorumlamayı ya da kendi parçalarını akustik olarak bambaşka bir çalışma yapmayı düşündüklerini söyledi. Türkü albümü yaparlarsa Mazhar-Fuat-Özkan tarzı ile ele alacaklarını belirten Güner, 'Türk'üz Türkü Çağırırız' albümünün de yeni baştan piyasa çıkacağını kaydetti. MFÖ'nün yeni albümü nostaljik olsun diye plak formatında CD olarak piyasaya çıkacak.
Model uçak tutkusu nasıl başladı?
2002 yılında geçirdiği trafik kazası sonucu 4 ay sırt üstü yatmak zorunda kalan Fuat Güner bu dönemde maket uçak yapmaya başladı. Oğluyla birlikte maket uçak yapan Güner, İstanbul Model Uçak kulübünün tesislerinde radyo kontrollü uçak uçurma dersleri aldı. 15 saat süren eğitimden sonra model uçak uçurmanın tutkunu olduğunu anlatan Güner sözlerine şöyle devam etti: "Model uçak uçurmayı çok sevdik. O denli sevdik ki oğlumla beraber Avrupa ve Dünya Şampiyonları'na katıldık, dereceler aldık."
Fuat Güner böyle bir hobi ile uğraşmanın rehabilitasyon gibi olduğunu söyleyerek model uçak yapmakla uğraşırken kafasında ne gam, ne tasa hiçbir şeyin kalmadığını, hiçbir şey düşünmediğini ifade etti.