27.12.2013 tarihinde Şişli Kent Kültür Merkezinde yapılan Genel Kurul?da, Arif SAĞ Başkanlığındaki Yönetim Kurulunun tamamı, çeşitli iş ve işlemlerinde usülsuzluk yaptıkları ve görevi kötüye kullandıkları gerekçesiyle genel kurul tarafından azledildi.
Meslek Birliklerinde ender yaşanan bu gelişme karşısında Arif SAĞ ve grubu salonu terketti. Mevcut Mesam Yönetimi tarafından genel kurul evrakları ve kamera kayıtlarının çalındığı iddiası üzerine büyük arbede yaşandı.
Sanatçı Ahmet KOÇ?un divan başkanlığını yaptığı kongreye gözlemci olarak katılan Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü yetkilisi Bilge Kılıç?ın mevcut yönetimi destekleyen tutumu, mevcut yönetime muhalif gruptan Recep Ergül ve Burhan Bayar?ın tepkisine yol açtı.
Mesam üyelerinin , çeşitli yolsuzluk iddiaları nedeniyle Arif Sağ ve diğer yönetim kurulu üyelerine gösterdikleri tepki ve çıkan olaylar nedeniyle genel kurul 15.02.2014 tarihine ertelendi.