Türk halk müziğinin sevilen sanatçısı Soner Olgun, sanat dünyasını yasa boğan vefatının ardından İstanbul'da son yolculuğuna uğurlandı. Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde düzenlenen törende duygu dolu anlar yaşanırken, eski eşi Özlem Koldaş'ın kızları Elif için söylediği sözler herkesi hüzünlendirdi.
SONER OLGUN'A SANAT DÜNYASINDAN SON VEDA
Türk halk müziğinin sevilen yorumcularından Soner Olgun, 18 Ekim 2026 Pazar günü düzenlenen törenlerle son yolculuğuna uğurlandı.
Sanatçının yıllarca emek verdiği sahne dünyası, bu kez ona veda etmek için bir araya geldi.
Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde gerçekleştirilen anma töreni, Olgun'un yaşamını, sanat yolculuğunu ve unutulmaz anılarını anlatan video gösterimiyle başladı.
BURHAN ŞEŞEN: “MUTLULUĞU HAYATIN MERKEZİNE KOYARDI”
Törenin sunuculuğunu üstlenen müzisyen Burhan Şeşen, yakın dostu Soner Olgun'u anlatırken duygusal anlar yaşadı.
Olgun'un mutluluğu hayatının merkezine yerleştiren özel bir insan olduğunu belirten Şeşen, dostluğunu ve sevgisini yaşamı boyunca kalbinde taşıyacağını ifade etti.
“10 PARMAĞINDA 10 MARİFET OLAN BİR SANATÇIYDI”
Yönetmen ve gazeteci Nebil Özgentürk de törende yaptığı konuşmada Soner Olgun'un çok yönlü sanatçı kimliğine dikkat çekti.
Olgun'un tiyatro kökenli olduğunu hatırlatan Özgentürk, veda töreninin Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde gerçekleştirilmesinin ayrı bir anlam taşıdığını söyledi.
Özgentürk, sanatçıyı şu sözlerle anlattı:
“Onun son 35 yıllık yaşamı hep müzikle geçti. Güzel türküler, şarkılar yorumladı, besteler yaptı.”
Soner Olgun'un yalnızca müzisyenliğiyle değil, mizah yeteneği, gazeteciliği ve sahne disipliniyle de iz bıraktığını belirten Özgentürk, sözlerini şöyle sürdürdü:
“10 parmağında 10 marifet insanlar vardır ya, sanıyorum Soner öyle bir insandı. Muazzam bir mizah yeteneği ve derviş sabrı vardı.”
Olgun'un saatler boyunca sahnede kalabilen, izleyicisiyle güçlü bağ kuran özel bir sanatçı olduğunu vurgulayan Özgentürk, onun dünya müziğine de hâkim olduğunu ifade etti.
ESKİ EŞİ ÖZLEM KOLDAŞ'IN SÖZLERİ YÜREK BURKTU
Veda töreninin en duygusal anlarından biri, Soner Olgun'un eski eşi Özlem Koldaş'ın konuşması sırasında yaşandı.
Koldaş, 21 yaşından itibaren Olgun'la hem hayatı hem de sahneyi paylaştıklarını anlattı.
Birlikte gerçekleştirdikleri çalışmaları hatırlatan Koldaş, sanatçının kliplerini de kendisinin yönettiğini söyledi.
Ardından kızları Elif'ten söz eden Koldaş, şu ifadeleri kullandı:
“Bir kızımız var, Elif bana emanet Soner, hiç merak etme ona çok iyi bakacağım.”
Bu sözler, törene damga vuran vedalardan biri oldu.
TEŞVİKİYE CAMİİ'NDE SON GÖREV
Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'ndeki törenin ardından Soner Olgun'un cenazesi Teşvikiye Camii'ne götürüldü.
Burada düzenlenen cenaze törenine sanatçının ailesi, yakınları, dostları ve sevenleri katıldı.
Olgun'un cenazesi, öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrasında Hasdal Mezarlığı'nda toprağa verildi.
Türk müziğine ve sahne sanatlarına yıllarca emek veren Soner Olgun, ardında eserlerini, dostluklarını ve sevenlerinin hafızasında yaşayacak anılarını bıraktı.