Yavuz Bingöl...CEMAL REŞİT REY'DE TÜRKÜ ZİYAFETİ!..

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Cemal Reşit Rey Konser Salonu bu hafta birbirinden değerli üç konser programıyla sanatseverlere müzik ziyafeti sunacak.

Haftanın ilk konserinde Refik Hakan Talu yönetimindeki CRR Türk Müziği Topluluğu, “Yüz Yılın Sazendesi Tanburi Cemil Bey” başlıklı konser programıyla 26 Ekim Çarşamba günü CRR’de olacak. 

Büyük usta Tanburi Cemil Bey’in vefatının 100. yılı olması dolayısıyla hazırlanan bu özel program, 20.00’de başlayacak. 

Sadun Aksüt’ün anlatıcı olarak katılacağı konserde sadece Cemil Bey’in saz ve söz eserleri değil, plaklarında icra ettiği değişik formlardaki eserler ile oğlu Mesud Cemil Bey’in ve öğrencilerinden Refik Fersan’ın besteleri de seslendirilecek.  

İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu, “Yavuz Bingöl ile Bin Yılın Ozanları" konser dizisi kapsamında Anadolu kültürünün vazgeçilmez simgelerinden olan halk ozanlarının eserlerini İstanbullularla buluşturacak.

Ekim ayı programında Türk Halk Müziği’nin güçlü yorumcusu Yavuz Bingöl, Türkçe şiirinin öncüsü olan tasavvuf ve halk şairi Yûnus Emre ile Alevî-Bektâşî edebiyatının en güzel örneklerini sunan "Hatayî" mahlaslı Şah İsmail’in akıllara kazınmış dizelerini söyleyecek.

Program, 27 Ekim Perşembe günü 20.00’de başlayacak.  

“Bizim Havalarımız” konser programı Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile başlıyor 

İBB CRR Konser Salonu’nun yeni sezondaki sürpriz projelerinden biri olan “Bizim Havalarımız” adlı konser dizisinin ilki, 30 Ekim Pazar günü gerçekleşecek.

Zafer Gündoğdu’nun koro ve orkestra şefliğini üsteleneceği program ile her ay Türkiye’nin dört bir yanından yöresel ezgiler CRR’de yorumlanacak.

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Müzik Haberleri