Sette şiddet gören dizi oyuncusu Ezgi Asaroğlu... RESMEN ŞİKAYETÇİ OLDU!

Sette şiddet gören dizi oyuncusu Ezgi Asaroğlu... RESMEN ŞİKAYETÇİ OLDU!

Rol arkadaşı Ushan Çakır'dan dizi setinde şiddet gören oyuncu Ezgi Asaroğlu darp raporları ile birlikte Savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Ezgi Asaroğlu'nun avukatı bir basın açıkaması yaparak suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi.

Söz konusu açıklama;

BASIN AÇIKLAMASI

Müvekkil Ezgi Asaroğlu'nun maruz kaldığı şiddet kamuoyunda geniş bir şekilde yer almıştır. Olay hakkında Leyla ile Mecnun dizisinin yapımcısı olan Eflatın Film şirketi gerçek dışı olaylar nedeniyle, 28.9.2011 tarihinde müvekkilimin sözleşmesinin fesih edildiğine dair bir açıklama yapmıştır.

Bilindiği üzere yapımcı Eflatun Film beş gün önce Beste Bereket'in de jüri üyesi olduğu Adana Altın Koza Film Festivali'nde ödül almıştır. Basında genişçe yer alan bu olaylar nedeniyle, ödülün kamuoyunda yeterince yer almaması Eflatun Film'de rahatsızlık yaratmıştır. Ancak bu durum, müvekkilimin haklarına zarar verecek nitelikte olamaz. Bu nedenlerle, olayı adalete intikal ettiren ve hiçbir şekilde beyanat vermeyen müvekkilim adına aşağıdaki açıklamaları yapma gereği hâsıl olmuştur.

Öncelikle, 22.9.2011'de gerçekleşen olay hakkında, tarafımızdan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde darp raporları ile birlikte 2011 / 135723 no ile şikâyette bulunulmuştur, gerçekler bu soruşturma neticesinde ortaya çıkacaktır, o nedenle yargıya intikal eden bu hususta detaylı açıklamada bulunmuyoruz. Ancak olayların bu şekilde gelişmesi ve yapım şirketinin adil davranmaması sebebiyle tüm set ekibi önünde gerçekleşen olayın ana hatlarını açıklamak zarureti hasıl olmuştur.

Olay sabahı dizi setinde Beste Bereket müvekkilimin yanına gelerek asılsız ithamlarda bulunmuştur, müvekkilimin yüzleştirme talebi üzerine tartışma sona ermiştir. Birkaç saat sonra Ushan Çakır büyük bir hınçla gelmiş ve hiçbir tartışmaya girmeden doğrudan müvekkilime saldırmıştır. Burada belirtilmesi gereken en önemli husus, müvekkilimin daha önce Ushan Çakır ile hiçbir şekilde en küçük bir sorununun olmamasıdır.

Kadına karşı şiddetin Türkiye'de önemli bir sorun olduğu bilinmektedir. Savcılığa intikal ettirilen olayda da, savunmasız, zayıf olan ve saldırgana karşı fiziksel olarak müdahale etme şansı bulunmayan bir bayana saldırılmış ve mağdur edilmiştir. Müvekkilimin yaşadığı şiddeti genelde algılandığı gibi yalnızca "fiziksel zarar" ile açıklamak yeterli değildir, ruhsal anlamda da halen kalıcı etkilerini yaşamaktadır. Bu olaylar üzerine bir de yapım şirketinin haksız feshi ve açıklaması da müvekkilimi derinden etkilemiştir. Yapım şirketinin haksız olan fesih yazısı henüz tarafımıza ulaşmamıştır, bu yazı ulaştığında gerekli hukuki haklarımız kullanılacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Ezgi ASAROĞLU

vekili

Av. Dr. Hakan ÖNCEL

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.