Sevcan Orhan...'ALLAH BU ULUSA BİR DAHA YAVRULARININ ACISINI YAŞATMASIN!'

Sevcan Orhan...'ALLAH BU ULUSA BİR DAHA YAVRULARININ ACISINI YAŞATMASIN!'

Başarılı sanatçı Sevcan Orhan Konya Selçuklu Kültür Merkezi'nde muhteşem bir konser verdi.

Yaklaşık bin beşyüz kişinin karşısına siyah altın yaldızlı bir sahne kıyafetiyle çıkan Sevcan Orhan performansına ''Aldırma Gönül'' ile start verdi.

Şarkının ardından orkestrasını durdurarak duygulu bir konuşmaya yapan güzel sanatçı "Biz hayatımızı müzik yaparak kazanan insanlarız.

Geçmişten bugüne yaralarımıza merhem olan türkülerimizle geldim bu gece sizlerin huzuruna. Çok süslü püslü cümlelerim yok.

Burada olmamın tek sebebi bu. Hepimiz üzülüyoruz, göz yaşı döküyoruz. Vicdanı olan insanın gözyaşı dökmemesi imkansız.

Tek temennim ve tek dileğim bu gözyaşları son olsun. Bize yakışan umut etmek ve ben tüm kalbimle umut ediyorum.

Kınalı yavrularını kaybeden Ana babalara sabırlar diliyor halkımıza baş sağlığı diliyorum. Allah bu halka büyük acılar yaşatmasın." ifadeleriyle kalplere dokundu.

Duygusal anların yaşandığı konserinin ilk bölümünde ritmi düşük tutan Orhan, Türk müziğinin seçkin eserlerinden oluşan repertuvarıyla gönülleri feth etti.

ANALAR, GELİNLER, KARDEŞLER AĞLAMASIN...

Performansının ikinci bölümünde müzikseverleri Aşık Veysel, Aşık Mahzuni Şerif ve Neşet Ertaş gibi Ozan'ların ölümsüz eserleri ile selamlayan Sevcan Orhan, Selçuklu Kültür Merkezi'nde alkış tufanı kopardı.

İki saat süren konserinin finalinde seyircilerden gelen yoğun istek üzerine ''Aldırma Gönül'' şarkısına bis yapan Orhan ''Bu günlerde geçecek elbet.

Bu gece gönlümüzce eğlendiğimiz bir gece olmadı belki ama aynı duygularla birbirimizi kucakladık ve sarıldık birbirimize.

Bir kez daha Rabb'imden dilyorum ki; Memleketimin hiç bir köşesinde, hiç bir bucağında bir kez daha evlat ateşi düşmesin ocaklara.

Analar, gelinler, kardeşler ağlamasın. Kalın sağlıcakla...'' sözleriyle sahneden ayrıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.