Sevin Okyay... 'EMEK ÖDÜLÜ'NE DEĞER BULUNDU!

Sevin Okyay... 'EMEK ÖDÜLÜ'NE DEĞER BULUNDU!

4. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali’nin Emek ve Başarı Ödülleri açıklandı.

Sinema yazarlığı kategorisi Emek Ödülü'ne, Türkiye’nin ilk kadın sinema eleştirmeni Sevin Okyay; akademi kategorisi Başarı Ödülü'ne, East Anglia Üniversitesi’nden Prof. Eylem Atakav; Yönetmen Başarı Ödülü'ne ise Oscar adaylığı bulunan “Bal Ülkesi” (Honeyland) filminin yönetmenlerinden Tamara Kotevska değer görüldü.

Kadın Yönetmenler Derneği tarafından düzenlenen ve bu yıl uluslararası boyuta taşınan festival, 1-7 Mart, 26 Nisan-5 Mayıs ve 25-30 Haziran olmak üzere üç ayrı tarihte gerçekleştirilecek.

Sinema yazarlığı kategorisindeki Emek Ödülü Türkiye’nin ilk kadın sinema eleştirmeni Sevin Okyay’a verilecek. East Anglia Üniversitesi’nde film, kadın ve medya üzerine çalışmalarda bulunan yönetmen Prof. Eylem Atakav, akademi kategorisinde Başarı Ödülü’nü alacak. Festivalin Yönetmen Başarı Ödülü ise Oscar adaylığı bulunan “Bal Ülkesi” (Honeyland) filminin yönetmenlerinden Tamara Kotevska’nın olacak.

Ödüller festivalin 25-30 Haziran tarihleri arasında İzmir Seferihisar’da düzenlenecek ödül töreninde sahiplerine takdim edilecek.

FESTİVALİN ULUSAL VE ULUSLARARASI JÜRİSİ AÇIKLANDI

Festival kapsamında 1-7 Mart tarihleri arasında Türkiye’den filmler İngiltere ve Kosova genelinde çevrimiçi olarak gösterilecek.

İngiltere’de East Anglia Üniversitesi ile Britanya Türk Kadınları Derneği ve Kosova’daki Gerçek Derneği işbirliğinde gösterim, soru ve cevap atölye etkinlikleri de gerçekleştirilecek.

Uluslararası Dünya seçkisi de festivalin internet sayfasında yurt dışı gösterimlerle eş zamanlı olarak Türkiye’de gösterime açık olacak.

Festivalin ulusal yarışma finalistleri, ulusal seçkileri ve Balkan yarışma finalistleri ise, 25 Nisan-5 Mayıs tarihleri arasında Türkiye’den çevrimiçi olarak izlenebilecek.

Festivalin ulusal yapımlarını Dr. Öğr. Üyesi Dilaver Bayındır, yönetmen Jale İncekol, yönetmen Sevinç Baloğlu, yönetmen Aysim Türkmen ve sinema yazarı Banu Bozdemir’den oluşan jüri değerlendirecek.

Balkan yarışma finalistleri ise festivalin kısa film koordinatörü Doç.Dr.Ragıp Taranç, uluslararası koordinatörleri Dr. Öğretim Üyesi Zeynep Merve Uygun ve  Dr. Ebru Beyazıt ile Balkan temsilcisi Nena Popovic’ten oluşan jüri tarafından değerlendirilecek.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.