Sevtap Sonu... HALK MÜZİĞİ`NE YENİ BİR SOLUK!

Sevtap Sonu... HALK MÜZİĞİ`NE YENİ BİR SOLUK!

12 yaşından itibaren Türk Halk Müziği ile yakından ilgilenen Sevtap Sonu, ilk albümünü tamamladı.

EZBER BOZAN BİR ALBÜM PROJESİ

Hani bir tabir vardır '' Bir yıldız doğuyor '' diye. Aslında yıldızlar sonradan yıldız olmazlar, onlar doğduklarında yıldız olarak doğarlar ve bu büyük evrenin bir yerinde keşfedilmeyi beklerler. Kimisi keşfedilir ve parlar, kimi ise fark edilmeden kalır.

İşte Sevtap Sonu da böyle bir sanatçı. Yıldız olarak doğmuş. Keşfedilmeyi beklemiş sabırla ve onun keşifi tecrübeli kişi Cafer Kartın-Kartin Production olmuş,sanat dünyasına yıllarca yurtiçi ve yurtdışı yeni,başarılı projeler kazandırmıştır.

Albümün Yapımcılığını Kartin Production ve Süpervizörlüğünü Cafer Kartın'nın üstlendiği bu proje 10 Eserden oluşuyor .

Aranjesi ve müzik yönetmenliğini Barış Engürlü'nün tecrübesi ile kusursuz şekil almıştır.

Mix-Mastering:Özgür Yurtoğlu albümün tüm eserlerinde detay ve titizlim farkını açıkça göstermiştir.

Kartin Production Genelkoordinatör'ü C.Özkan Yılmaz tecrübesi,bilgisi ile albüm çalışmasının ilk gününden çıkış tarihine kadar bir albüm projesi için adım atılması gereken tüm organizasyonları başarı ile düzenleyerek sonuçlanmıştır.

Bu albümde Türk Halk müziğinin her rengini, her tonunu bulabileceksiniz.Kimi zaman özlem duyup iç geçireceksiniz, kimi zaman neşelenip oynamak isteyeceksiniz.

27 yaşında olan Sevtap Sonu'nun bu albümde ses kalitesini,okuyuş farkını,ses rengini,yorum tekniğini o kadar net duyuluyor ki müzik severler ve müzik ortorelerinden tam not almıştır siz değerli Radyocu,Televiziyonculardan benzeri yorumları umut ediyor ve ilk albümün heyecanını yaşıyor.

12 yaşından itibaren Türk Halk Müziği ile yakından ilgilenen Sevtap Sonu: Neşet Ertaş, Sabri Uysal, Murat Bahtiyar, Mustafa Onay, Serdal Yayla gibi sanat camiasında söz sahibi hocalardan bağlama,solfej ve nota eğitimi aldı.

Ayrıca Köln Anadolu Sanat Merkezi'nde Halk Müziği konusunda önemli isimlerle birlikte çalışma fırsatı buldu.Türk Halk Müziğinin usta sanatçıları ile bir çok kez ayni sahneyi paylaşma imkanı buldu ve deneyim kazandı ve sahne duruşuna tecrübe katı.

Köln Üniversitesi mezunu olan Sevtap Sonu genel kültüre ve geleneklerimize değer verir aynı zamanda tüm dünya'ya barış diler ve yardım severli ile yardıma muhtaç olan insanlara herzaman yanlarında olmayı adet bilir bununla birlikte çok kez gönülü olarak yardım organizasyonlarında bulunmuştur.

Siz değerli Müzik severler ve yayın,basın mensupları bu proje'yi sizlere sunuyoruz ve beğenmenizi umut edip ve önemli olan Türk Halk Müziğimizi yayın,müzik mecralarında yerini almasını sağlamnızı ekip olarak dileriz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.