Seyfi Doğanay... TÜRK HALK MÜZİĞİNİN EFSANE İSİMİ HAYATINI KAYBETTİ!.

Seyfi Doğanay... TÜRK HALK MÜZİĞİNİN EFSANE İSİMİ HAYATINI KAYBETTİ!.

Türk Halk müziğine kazandırdığı eşsiz albümleri ve eşsiz besteleriyle bir döneme damga vuran Seyfi Doğanay, mide kanaması şikayetiyle kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Halk ve fantezi müziğin duayenlerinden usta ses sanatçısı Seyfi Doğanay, hayatını kaybetti. Mide kanaması şikayetiyle bu sabah hastaneye kaldırıldığı öğrenilen Seyfi Doğanay?ın burada yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Sanatçının kalp ve damar tıkanıklığı dolayısıyla da tedavi gördüğü öğrenildi. Seyfi Doğanay, daha önce geçirdiği rahatsızlığı nedeniyle bir bacağını kaybetmişti.

Seyfi Doğanay 'ın Cenazesi yarın 31.01.2015 Cumartesi ikindi namazına mütakiben Maltepe Gülsuyu Cem evinden kalkacak.

Seyfi Doğanay kendini böyle anlatmıştı

1964 yılının 4 Haziran günü, İçel'in Tarsus ilçesinde dünyaya geldim. 5 kardeşin en büyüğü ve İkizler burcundan olup, 11 yıllık evli ve bir kız çocuğu babasıyım.

Altı yaşında okul hayatıma ve aynı zamanda da meslek hayatıma (berber çırağı) başladım. Çok zor ve yorucu geçen 11 yılın sonunda liseyi bitirdiğimde halen berberliğim devam ediyordu ve ailem son iki yıl Almanya'daydı.

1981 yılında Almanya'ya ailemin yanına gittiğimde, henüz 17 yaşında kendisini nelerin beklediğini bilmeyen bir gençtim. Ama şaşkınlığım uzun sürmedi, mücadeleye alışmış biri olarak kısa zamanda Almancayı öğrenip meslek eğitimime başladım ve aynı dönemlerde de çocukluğumdan beri içimde olan müzik hayatım başladı.

Mesleğimi elime aldığımda (soğuk demir ve kaynak işleri), müzikte de iyi bir yol kat etmiştim. Çok çabuk kadrolu iş bulmuştum. 17 yıl boyunca hem fabrikada çalıştım hem de müzikten hiç geri kalmadım.

1987 yılında İstanbul'da 'Aylarla Selam' isimli bir kaset yaptım ama maddi imkânsızlıktan dolayı kasetim hiçbir zaman lanse edilmedi. Sayısız mekânda ve sayısız düğünde müzik yaptım ama en güzeli sayısını hatırlayamayacağım kadar sanatçı büyüklerimle turnelere katılıp sahneleri paylaşıp çoğu kez de onlara eşlik ettim.

Almanya'nın dört bir yanında, Hollanda, Avusturya, İsviçre ve Kıbrıs?ta müzik yaptım. Cengiz Kurtoğlu, Arif Susam, Coşkun Sabah, Nejat Alp, Nuray Hafiftaş, Pınar Dilşeker, Arif Sağ, Seyfi Doğanay, Yunus Bülbül, Soner Arıca ve daha birçok sanatçı büyüklerim, hepsini saygıyla anıyorum.

Birçok müzik grubum ve müzisyen dostlarımla güzel anılarım oldu. Ama bütün bunlar çok güzel olsa da hep bir eksiklik vardı. Ümit yeniden Türkiye'de yıl 2004, nihayet tekrar VATANIMDAYIM. Zaten hiçbir zaman ısınamadığım Almanya'dan döndüm.

Albümleri

Aralık 1986 - Ömrüm

Ekim 1989 - Vur Vur Dünyası ? Bu Çocuk

Eylül 1993 - Ağlıyorum Gizlice

Nisan 1994 - Gariban

Mart 1996 - Seyfi Doğanay Klasikleri

Ağustos 1996 - Ne Gelen Var Ne Giden

Haziran 1997 - Eline Düştüm / Minik Yarim

Mayıs 1998 - Aşkı Çekene Sor

Kasım 1998 - Sebebi Sensin

Mart 1999 - Yaban Eller

Mart 2000 - Benden Gizli İşlerin mi Var?

Aralık 2000 - Seyfi Doğanay 2001

Ekim 2001 - Sermayem Sırtımda

Haziran 2003 - Küstüm

Ekim 2004 - Yoruldum

Haziran 2009 - Sevmem

Ocak 2013 - Dayı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.