Seyhan Soylu... EN MARJİNAL ADAY!

Seyhan Soylu... EN MARJİNAL ADAY!

‘Sisi’ lakaplı Seyhan Soylu, geçtiğimiz gün Saadet Partisi’nden aday adaylığını resmen açıkladı.

Seyhan Soylu, milletvekilliği aday adaylığıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Saadet Partisi’ne aday adaylığımın kamuoyu tarafından bir hayli ilgi göreceği zaten aşikardı.

Amacımız ne provokasyon ne de reklamdı. Safiyane ve sade duyguların ayrımcılığına son vermesinden ibaretti.

⚫ BİR 15 YIL DAHA KAYBETMEYİP KAYNAŞALIM!

➖Saadet Partisi’nin yenilikçi açılımları bize 15 yıl önceki Ak Parti’yi hatırlattı. Zaman çok değerli. Tekrar bir 15 sene beklemektense kardeşlik temalı söylemler; cinsiyet, din, mezhep ve etnik kimlik davetine icabet etmekten öte değildi.

Ak Parti, Saadet’in ana merkez milli gömlek olarak adlandırılan çekirdeğinden filizlendi. Ardından söylemler; laik, Atatürk ilke ve inkılaplarıyla bütünleşti.

Bu bütünlük yerini reformlara bıraktı. Günümüz siyasetinde Kemalistler mütedeyyin, muhafazakarlar da Atatürkçü oldu.

Aslında birbirimizden hiçbir farkımız olmadığı ortak paydalarda buluşunca apaçık bir şekilde ayyuka çıktı. Dün salt radikal dinci, aşırı muhafazakar tabana sahip olan Saadet Partisi’nin bugünkü söylemleri Atatürkçülükten bir adım öteye giderek HDP’li vekillerin serbest bırakılmasına kadar vardı.

Tüm bunlar değişen Türkiye’nin demokrasi, özgürlük muhasır medeniyetlerin ölçüsü olarak görülmeye başlandı.

Biz de Saadet Partisi’nin bu değişimindeki samimiyetlerine önyargısız bakarak DYP Genel Başkan Yardımcılığı görevimi dondurup, milletvekili aday adayı olarak Saadet Partisi Genel Merkezi’ne başvuruda bulunduk.

Şimdi Saadet Partisi, 'Millet Çatısı' (CHP; İYİP; DP) altındaki telaffuzlarının, geniş açılımlı bir parti oluşumuna hazır olduğunun ibaresi olarak yapmış olduğumuz başvurunun tescili için büyük imtihanını vermiş olacaktır.

Unutmamalı ki ülke patisi olmak hoşgörü ister ve ön yargı kabul etmez. Biz de ön yargılarımızı karşılıklı kardeşlik sıfatına taşıyabilmemiz için birlikte kucaklaşmalıyız.

seyhansoylu_imza_1.jpgseyhansoylu_imza_2.jpg

➖ MİLLETİN PARTİSİ OLMAK SÖZDE DEĞİL ÖZDE OLUR!

⚫Saadet Partisi ve Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun söylemlerinin, samimiyetinin göstergesi olarak adaylığımı tasdik edeceğini düşünüyorum.

Yoksa Saadet’in 'Millet Çatısı’nda var oluşunu salt siyasi salvolar olarak değerlendirecektir.

O zaman bırakın geniş açılımlı bir parti olmayı, tabanı dahi şu sözleri sarf edecektir: “Madem bu değişimi yapmayacaktık. CHP, HDP, İYİP ile aynı çatı altında neden yer alıyoruz?

Bizim içimizde çıkan AK Parti ile seçim birliği, tabanımız tarafından da çok daha kabul görüp benimsenecektir.” demeyecekler mi?  

⚫BEN ERKEKLİĞİ BIRAKTIM, DELİKANLILIĞI DEĞİL!

➖Şahsımla ilgi tabanınıza şunu arz etmek isterim;

İnsanların cinselliği, dini, mezhebi, etnik kimliği, bölgesel doğumlar ve tüm tercihleri yaşamsal alt tercihlerle oluyor.

Fakat İdeolojiler insanın olgunlaştıktan sonra meyvesini vermiş olduğu büyük bir ağaçtır. Biz köklerimizi vatandan yana kullandık, Vatan Caddesi’nden değil!

Ben içinizden ( Milli Gömlek ) biri olan Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a hiç oy vermedim. Kişisel milliyetçi aktivist eylemlerinden dolayı kendisinin övgülerine mazhar oldum.

Amma velakin ülkem söz konusu olduğunda benden değil, sizden olana dahi makam ve rantlar düşünmeden önüne can koymayı yeğlerim.

Hani vatan mevzubahis olduğunda gerisi teferruat dedikleri vatan caddesinden ibaret değil.

Şahsımın Sadet Partili olmaması sorgulanmamalı, Saadetin 'Millet' ( CHP, İYİP, HDP, DP) çatısı altında olması sorgulanmalı, Aday olduğum partime şunu hatırlatmak isterim.

‘Ben cinsel kimliğimdeki erkekliği bıraktım, Yiğitlik, Delikanlılık hala ruhumda yoğun mevcuttur. ’ bu mevcudiyetimden partimin ve Sayın Temel Karamollaoğlu’nun da istifade etmesini isterim. 

⚫AÇILIM İÇİN MADIMAK’A ÖZÜR ŞART!

➖Aslında Saadet Partisi’nin ve Karamollaoğlu’nun iddia edilen bu büyük açılımın Türk halkının geneline hitap edecek sıfatta olabilmesi için, bu açılımın en önemli göstergesi bence milletvekili adaylığım değil!

Alevi kardeşlerimizin gönüllerini fetih ederek Madımak olaylarıyla ilgili özrü, hoşgörü niteliğinde açıklamalar olacağı kanaatindeyim.

Bu açılımın mihenk taşı Alevileri ve Cemevlerini kucaklamaktır. Bu davranışlar değil benim; Saadet Partisi’ne Çevik Bir, Vural Savaş hatta İsmail Hakkı Karadayı’nın dahi sempatisine nail olacaktır.

⚫CİNSİYET TERCİHTİR; BİZ SÖZÜMÜZDEN ‘DÖNMEYİZ!‘

➖4 gün önceki Saadet Partisi’ne başvurumu yaptıktan sonra Sayın Genel Başkan Temel Karamollaoğlu‘nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı için imzamızı verdik.

Şimdi parti yönetimi ve Sayın Karamollaoğlu’ndan adaylığımın onanmasını bekliyoruz. Yok hâlâ ön yargıları devam ediyorsa gerekirse bizzat temayülleri için Genel Başkan’dan davet bekliyorum.” ifadelerini kullandı.

Saygılarımla…

Saadet Partisi Milletvekili Aday Adayı

Seyhan SOYLU

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.