Sihirli Anahtar... DİYARBAKIR’DA GALA YAPTI!

Sihirli Anahtar... DİYARBAKIR’DA GALA YAPTI!

Diyarbakır Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde Faaliyet gösteren Diyarbakır Şehir Tiyatroları’nın hazırladığı Sihirli Anahtar adlı müzikal çocuk oyunu dizi ve sinema oyuncusu Erdal Ayna rejisi ile 3 Temmuz’da prömiyer yaptı.

Dakikalarca Ayakta Alkışlandı.

Halkın yoğun katılımı ile gerçekleştirilen prömiyerde oyun seyircisi tarafından çok beğenildi.

Dakikalarca ayakta alkışlanan oyun hem çocuklar hem yetişkinler hem de oyunu izleyen akademisyenler tarafından çok beğenildi.

Akdeniz Üniversitesi Sahne Sanatları Bölümü Ana sanat  bölüm  başkanı Doç. DR. Birgül  Yeşiloğlu Güler'in yazdığı oyunda dizi ve sinema filmlerinde oynadığı karakterler ile ile  güçlü bir aktör  olduğunu kanıtlayan Erdal Ayna Rejisörlük  koltuğuna oturmuştu.

Seyirci Tiyatroya doydu

Sihirli Anahtar  oyunu , rejisi ile ışık ve dekoru ile müzik  ve oyunculuklar ile seyirciyi tiyatroya doyurdu.

Oynanmaya devam edecek

Sihirli Anahtar prömiyer  sonrası hem Diyarbakır’da hem ilçe ve köylerde hem de başka illerde oynanmaya devam edecek.

Oyunun başarılı olmasının sırrı: Sevgi

Oyun sonunda kısa bir konuşma yapan Erdal Ayna sevginin gücüne vurgu yaparak sevgiyi anlatmada başarılı olabilmek için önce kendinizin bunu hissetmesi gerektiğini ve oyundaki başarının emek veren herkesin öncelikle sevgiyi kendi aralarında inşa etmiş olmasına bağladı.

DBŞT Genel Sanat Yönetmeni Handan Ekici'ye özel teşekkür

2006 yılında ilk kez Tiyatroya, Diyarbakır’da yapılan bir festival sayesinde başladığını ve o gün, bu festivali yürüten , yapan kişilerden  biri olan şu an Diyarbakır Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni olan Handan Ekici'nin de oyuncu  kadrosunda yer aldığı bir tiyatro oyununu yönetmenin kendisi için bir gurur olduğunu  söyleyip  festivali yapıp oyunculuğa başlamasına vesile oldukları için handan Ekici'ye ayrıca teşekkür etti.

Sihirli Anahtar oyuncu kadrosu

Handan Ekici, Rezan Kaya, Defne Melek Gür, Ayşe Taylan, Özgür  Kılıççı ,Selcan Hafız , Ali Babat, Muaz Sevgili, Uğur  Erol, Mehmet Özeren,  Mehmet Ali Ipek, Mehmet Ali Bozkurt, Sehil Sevgili , Mert  Melik Fırat, Berra Gökçen  Kaplan,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.