SİNEMA DÜNYASINA TRT DAMGASI!

SİNEMA DÜNYASINA TRT DAMGASI!

Bosna Hersek'te bu yıl 28’incisi düzenlenen “Saraybosna Film Festivali”, Altın Palmiye ödüllü TRT ortak yapımı “Hüzün Üçgeni” filminin gösterimiyle açıldı.

TRT ortak yapımı “Balıklara Nasihat” filmi 75. Locarno Film Festivali’nde “Yeşil Leopar WWF Özel Mansiyon Ödülü” ve “Genç Jüri Ödülü”nü kazandı.

TRT ortak yapımı “Bir Umut” filmi Moskova Film Festivali’nde yarışırken, TRT destekli “A Piece of Sky” ise İsviçre’nin Oscar adayı olarak seçildi.

Ayrıca TRT ortak yapımı “Pota” filmi 19 Ağustos’ta, TRT ortak yapımı "Karagöz" animasyon filmi ise 26 Ağustos'ta sinemaseverlerle buluşacak.

Saraybosna Film Festivali’nin açılışı TRT ortak yapımı “Hüzün Üçgeni” ile yapıldı

Bu yıl 12-19 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen 28. Saraybosna Film Festivali, Ruben Östlund’un yönettiği Altın Palmiye ödüllü TRT ortak yapımı “Hüzün Üçgeni” (Triangle of Sadness) filmi ile açıldı.

12 Ağustos gecesi yapılan görkemli açılış töreninin ardından gösterimi yapılan filmi, büyük açık hava sineması ve Ulusal Tiyatro’da binlerce kişi tarafından izlendi.

Açılış filminin gösteriminden önce İsveçli yönetmen Ruben Östlund'a, "Saraybosna'nın Kalbi Onur Ödülü” takdim edildi.

TRT destekli “A Piece of Sky” İsviçre’nin Oscar adayı seçildi

Dünya prömiyerini geçtiğimiz şubat ayında Berlin Film Festivali’nin ana yarışmasında yapan ve festivalden “Özel Mansiyon Ödülü” ile ayrılan TRT destekli “A Piece of Sky”, İsviçre’nin Oscar adayı olarak seçildi.

Michael Koch’un yönettiği, Christof Neracher’in yapımcılığını üstlendiği İsviçre-Almanya ortak yapımı film, geçtiğimiz yıl 55’incisi düzenlenen ve dünyanın en prestijli film festivallerinden biri olan Karlovy Vary Film Festivali’nin endüstri bölümü Eastern Promises’ta kurgu aşamasındaki film projelerinin yarıştığı First Cut+ kategorisinde “TRT Ödülü” kazanmıştı.

TRT ortak yapımı “Bir Umut” Moskova Film Festivali’nde yarışacak

Ümit Köreken’in yönettiği, Nursen Çetin Köreken’in yapımcılığını üstlendiği TRT ortak yapımı “Bir Umut”, dünyanın en önemli film festivallerinden Moskova Film Festivali’nde yarışacak.

Türkiye-Almanya-Slovenya ortak yapımı “Bir Umut”, sinema filmlerinde rol almak isteyen tiyatro oyuncusu Umut’un hikayesini ve 20 yıldır görüşmediği annesiyle bir araya gelişiyle birlikte 42 saat içinde hayatının altüst oluşunu anlatıyor.

TRT ortak yapımı "Balıklara Nasihat"a Locarno Uluslararası Film Festivali’nden 2 ödül

Dünyanın en eski ve en büyük film festivallerinden 75. Locarno Film Festivali’nin ana yarışma seçkisinde yer alan TRT ortak yapımı “Balıklara Nasihat” (Sermon to the Fish) filmi,  “Yeşil Leopar WWF Özel Mansiyon” ve “Genç Jüri Ödülü”nü kazandı.

TRT ortak yapımı “Pota” 19 Ağustos’ta sinemalarda

TRT ortak yapımı “Pota”, 19 Ağustos’ta sinemaseverlerle buluşacak. Dünya prömiyerini 51. Giffoni Film Festivali’nde yapan film, sınıflar arasındaki farklılıkları basketbol üzerinden anlatıyor.

Yönetmenin ilk uzun metraj filmi olan “Pota”, Antalya Film Festivali’nde “Sümer Tilmaç Antalya Film Destek Fonu Ödülü’nün yanı sıra İspanya, Çin ve Hindistan’da katıldığı festivallerden de ödüller kazandı.

TRT ortak yapımı animasyon filmi “Karagöz” 26 Ağustos'ta vizyona girecek

Karakter tasarımları ve sahne düzenlemeleriyle 4 yıl süren çalışmalar sonucu beyaz perdeye aktarılan TRT ortak yapımı "Karagöz" animasyon filmi, 26 Ağustos'ta vizyona girecek.

Filmde, Karagöz ve Hacivat dışında 80'e yakın karakter izleyiciyle buluşacak.

Animasyonda Yetkin Dikinciler Karagöz'e, Altan Erkekli ise Hacivat'a ses verirken, Karagöz'ün eşini Nilgün Kasapbaşoğlu, Mestan'ı Mazlum Kiper, Tuzsuz Deli Bekir'i Selçuk Kıpçak, Cazu kızını Zeynep Önen, Cazu oğlunu ise Bora Sivri seslendiriyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.