SİNEMA SEKTÖRÜNE 32 MİLYON LİRALIK DESTEK!..

SİNEMA SEKTÖRÜNE 32 MİLYON LİRALIK DESTEK!..

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca 'İlk filmini gerçekleştirecek yönetmen' ve 'Uzun metrajlı kurgu film yapım' türlerinde 38 projeye 32 milyon 350 bin liralık destek sağlandığı açıklandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından '2019-2 sayılı Sinema Destekleme Kurulu' kararı açıklandı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, sinema alanındaki projeler, meslek birliklerince belirlenen isimler ile akademisyen ve uzmanlardan oluşan 14 kişilik Destekleme Kurulu'nca değerlendirildi.

Genç ve umut vadeden yönetmenlerin ilk sinema filmlerini yapabilmelerine olanak sağlanırken, deneyimli sinemacıların yeni projelerine de destek verildi. Bakanlığın uluslararası alandaki rekabet gücünü artırmayı amaçladığı animasyon türünde de 3 uzun metrajlı film desteklendi.

394 projenin değerlendirildiği kurul toplantısında; ilk filmini gerçekleştirecek 13 yönetmen projesine 9 milyon 250 bin lira, 25 uzun metrajlı kurgu film yapım projesine ise 23 milyon 100 bin lira olmak üzere toplam 32 milyon 350 bin liralık destek verildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.