SİNEMADA `YOK`LAR

SİNEMADA `YOK`LAR

Merhabalar,

Şubat ayı yine yapıyor yapacağını. Farkında mısınız bilmem ama Dünyadaki bir sürü eski ünlü sanatçı artık yönetmenlik yapmakta nedense bu modaya bizim Türkler de uydu iyi de oldu..

Artık seçilmiyor diye alkolik olan yok oynamıyor diye sürünen ya da sürünmeye aday olan bile yok. Eline para geçen önce evini alıyor sonra da geçimini sağlayacak bir yerlere yatırım yapıyor. Zengin diye ya da iş verecek diye yönetmen yatağından geçen de yok..

Ama ajans kapılarında çadır kuran bol. İki kare resmim çıksın diye gazeteci yada muhabir araklıyan da yok. Artık internet var onlara ihtiyaç kalmadı herkes kendinin muhabiri oldu. Yani Yeşilçam Emekçilerinin çektiğini çeken yok artık.

Çünki 3 kuruşa leblebi 5 kuruşa gazoz da yok. Tabi ki Medyadaki arkadaşların da bu uğurda çektiğini çeken yok. Uzun lafın kısası emekçi yani eskisi gibi boğaz tokluğuna çile çeken yok.. Herkes parasını alıyor öyle senet sepet de yok..

Sigorta var yaşlılıkları garanti. Öyle 5 kadın 5 Erkek star ile çekilmiyor artık filimler.. Ya da mekan olarak 4 Köşk 3 evde de değil.. Adalet Cimcoz da rahmetli oldu, artık canlı canlı sesli çekim var.. Dublaj yok.. Ama öyle güzel sesler de yok.

Sokaktan da çevrilmiyor güzelsiniz oynar-mısınız diye okulu var artık bu işin okulu.. Hal böyle olunca da kalite artıyor tabi.. Hadi hep beraber bir bakalım isterseniz sizler için neleri seçmişim diye maalesef bu sefer bir tane Türk komedi filmine yer verebildim..

Her biri harika hepinize iyi seyirler, Ülke olarak kadına şiddet ve cinayetlerden dolayı acımız büyük... Ne demişler ; Acı duyabiliyorsan, canlısın.

Başkalarının acısını duyabiliyorsan insansın..

Tolstoy

Sevgisiz ve beni takipsiz kalmayın,

BOYUN EĞMEZ - UNBROKEN

Laura Hillenbrand'ın son derece popüler kitabı "Seabiscuit: An American Legend"dan uyarlanan Unbroken, beyazperdeye Zamperini'nin, insan ruhunun zorlukları yenme gücünü konu alan inanılmaz ve ilham verici gerçek hikayesini beyazperdeye taşıyor.

Louis Zamperini Amerikalı bir uzun mesafe koşucusudur. ABD Olimpiyat Takımında ülkesini 1936'da Berlin'de düzenlenen Olimpiyat oyunlarında temsil eder. Dereceye girip madalya kazanamaz ama müthiş bir final performansı ortaya koyar.

Öyle ki Adolf Hitler kendisiyle tanışmak ister. 4 yıl sonra Zamperini Tokyo'daki Olimpiyat oyunlarında favori isimlerden biridir. Fakat o seneki Olimpiyatlar II. Dünya Savaşı'nın patlak vermesiyle iptal edilir ve Zamperini savaşta gönüllü olarak görev alır.

Pasifik'te geçirilen bir kaza sonrası iki silah arkadaşıyla hayatta kalmayı başarır ve 47 gün sürecek bir yaşam mücadelesi verirler. Ne var ki kendilerini kurtaranlar düşman taraf olan Japon Deniz Kuvvetleridir ve kurtardıkları savaş esirlerine işkence yapmaktan da geri kalmazlar...

Louis Zamperini'nin gerçek yaşam öyküsünün anlatıldığı ve Laura Hillenbrand'ın kaleme aldığı filmin yönetmenliğini ikinci yönetmenlik deneyimine imza atacak olan Angelina Jolie üstleniyor...

20 Şubat itibarı ile vizyon da olacak mutlaka seyredin. İyi seyirler,

Fragman >>

KESKİN NİŞANCI -AMERİCAN SNİPER

Yönetmen Clint Eastwood'un yönettiği 'Keskin Nişancı'da başroldeki Bradley Cooper'ın canlandırdığı Chris Kyle'ın, keskin nişancılık yetenekleriyle savaş alanında bir kahramana dönüşmesinin hikayesi beyazperdeye taşınıyor.

Ancak Chris sadece keskin nişancı yeteneklerinden ibaret biri değildir. Donanma SEAL komandolarından Chris Kyle, Irak?a tek amaç için gönderilir: silah arkadaşlarını korumak. Son derece isabetli atışları sayesinde savaş alanında çok sayıda hayat kurtarır.

Cesur görevleriyle ilgili hikayeler yayıldıkça 'Efsane' lakabını kazanır. Ancak ünü düşman hatlarının gerisinde de yayılmaktadır ve kafasına ödül konmasıyla birlikte isyancıların öncelikli hedeflerinden biri haline gelir. Ayrıca ev cephesinde de farklı bir savaş içindedir; dünyanın diğer ucundan iyi bir koca ve baba olmak için uğraş verir.

Tehlikelere ve evindeki ailesinin ödediği bedele rağmen Chris, Irak'ta dört dönem zorlu görev yapar ve SEAL'lerin 'kimseyi arkada bırakma' ruhuna sadık kalır.

Ancak eşi Taya'ya (Sienna Miller) ve çocuklarına döndüğünde Chris esas savaşı geride bırakamadığını fark eder.

'Silver Linings Playbook' ve 'American Hustle' filmlerindeki çalışmalarıyla iki kez Oscar'a aday gösterilen Cooper'a filmde, Sienna Miller, Luke Luke Grimes, Jake McDorman, Cory Hardrict, Kevin Lacz, Navid Negahban ve Keir O'Donnell eşlik ediyor.

Yönetmenliğini Oscar ödüllü Yönetmen Clint Eastwood başrolünü ise Bradley Cooper'ın üstlendiği filmin senaryosu Chris Kyle, Scott McEwen ve Jim DeFelice üçlüsünün imza attıkları otobiyografik kitaptan yola çıkılarak Jason Dean Hall tarafından kaleme alındı.

Otobiyografik kitap çok satan listesine girdi ve New York Times çok satan listesinde 13 hafta ilk sırada olmak üzere 18 hafta kaldı.

20 Şubat itibarı ile vizyon da olacak mutlaka seyredin. İyi seyirler,

Fragman >>

SİHİRLİ ORMAN - İNTO THE WOODS

Şimdi laf söyleyince hemen hayır yok benim ya da önce ben düşündüm diye herkes konuşacak ama konuya bir bakın birde Özcan Deniz'in yaptığı filme bakın nasıl da benziyor dimi? Eh işte bu kadar da tesadüf olmaz diyemiyorsunuz mesela,..

Her iki film de çocuk film klasiklerinden yola çıkılarak hazırlanmış.. Ve her ikisi de muhteşem .. Her karesi ile bolly-wood tadında olan Sevimli Tehlikeli, Zeliş ve Zarok'un eğlenceli kaçış maceralarını perdeye aktarırken, birçok masala da selam çakıyor.

Zaman zaman Sindirella çıkıyor karşımıza, zaman zaman Rapunzel, e Zarok zaten başlı başına bir Robin Hood. Hem masalsı, hem dokunaklı, hem de komik olmayı başarabilen bizden bir film Sevimli Tehlikeli?

Bu da onlardan; Sihirli Orman İnto the Woods, sevilen Grimm Kardeşler masallarının modern bir uyarlaması, birkaç seçilmiş hikaye nin konusunu birbirine geçiriyor ve karakterlerin arzularını ve mücadelelerinin sonuçlarını keşfediyor.

Bu komik ve samimi müzikal, Sindirella'nın, Kırmızı Başlıklı Kız'ın, Jack and the Beanstalk'ın ve Rapunzel'in klasik hikayelerini anlatıyor. Klasikleşmiş pek çok çocuk masalının farklı kahramanları aynı filmde buluşsa ve bir cadı onları eğitse hani mesela!

Hepsi, fırıncı ve karısı, bir aile oluşturmayı istemeleri ve kendilerine lanet getiren bir cadı ile olan iletişimlerini içeren orijinal bir hikaye..

Klasik Grimm karakterlerini farklı bir tarzda ve üstelik müzikal türünde beyazperdeye taşıyan film, bir cadı tarafından lanetlenen bir fırıncı ve eşinin hikayesini klasik masallarla bağlıyor.

Filmin yönetmeni Rob Marshall, başrollerinde ise Oscarlı oyuncu Meryl Streep, Johnny Depp, Chris Pine, Emily Blunt ve Anna Kendrick gibi pek çok gözde isim yer alıyor.

Bana fazla çocuksu geldi fazlasıyla hem de herkesin çocukluk döneminde anlatılan klasik masallardan bir demet yani.

Johny Depp te toplasan 5 dakika bile yok filmde izleyin ama Meryl Streep için gidilir her ne kadar temcit pilavı gibi olmuş sa da müzikler, mekanlar ve oyuncular müthiş...

Bu arada Sihirli Orman'ın ilk Broadway performansı 1987 yılında Martin Beck Tiyatrosu'nda yapıldı. Oyun, 764 kez sergilendi ve en iyi müzik, en iyi kitap ve en iyi müzikal aktris dallarında Tony ödülleri kazandı.

Film, müzikalin orijinalinde yer alan 'Children Will Listen', 'Giants in the Sky', 'On the Steps of the Palace', 'No One Is Alone' ve 'Agony' gibi şarkıları da barındırıyor.

20 Şubat itibarı ile vizyon da olacak. İyi seyirler,

Fragman >>

KARAMAN'IN KOYUNU

Bir döneme damgasını vuran 'Tosun Paşa' filminden esinlenerek günümüze uyarlanan "Karaman'ın Koyunu" adlı televizyon filmi için kamera karşısına geçen Tüzüngüç ve Çöloğlu, karakterleriyle dikkat çekiyor.

Yeşilçam klasiklerini anımsatsa da seviyesi düşük komedi denemesine daha çok benziyor. Yönetmenliğini Kartal Çidamlı'nın üstlendiği film de ayrıca usta oyuncu Halit Akçatepe başta olmak üzere çok sayıda ünlü isim de yer alıyor.

Çekimlerine İstanbul'da devam edilen filmde güzel oyuncu Melis Tüzüngüç 'Mihriban' karakterini, Fırat Çöloğlu ise sevdiğine kavuşmak için elinden geleni ardına koymayan 'Damat' karakterini canlandırıyor.

Bahtiyar, koşulları oldukça rahat olan bir kışlada askerlik yapmaktadır. Bir gün çeşme başında gördüğü Mihriban adlı kadına ilk görüşte aşık olur ve onunla evlenmek ister.

Mihriban'ın da Bahtiyar'da gönlü vardır, ancak genç kadının tek talibi o değildir.

Albay Rıza da Mihriban'ı kendine eş olarak babasından istemeye niyetlidir. Üstelik Mihriban'ın babası da Albay Rıza'ya kızını vermeyi seve seve kabul edecektir.

Bunu duyan Bahtiyar, kumandanın üniformasını çalarak kendini Mihriban'ın babasına Albay Bahtiyar olarak tanıtır. Ancak Rıza olay yerine geldiğinde işler iyice karışır ve aynı kadına aşık olan ikili birbirine meydan okur.

Karaman Paşa, kışlayı teftişe gelecektir ve ikisi de Mihriban'ı onunla beraber istemeye gitmeye niyetlidir. Ancak Karaman Paşa'nın damat olarak hangisini seçip de Mihriban'ı istemeye gideceği merak konusudur.

Durumdan haberdar olan ve Osmanlı'nın en meşhur ve sert mizaçlı paşası olarak nam salmış Karaman Paşa ise Rıza ve Bahtiyar'ın arasında kalmaktan ziyade onlara unutamayacakları bir oyun oynayacaktır.

Yönetmenliğini Kartal Çıdamlı'nın üstlendiği Osmanlı döneminde geçen komedi de başrollerde usta oyuncu Halit Akçatepe ve Dost Elver bulunuyor. Halit Akçatepe üstad için bu filme gidilir. Kim bilir belki ne zaman bir daha kısmet olabilir ki?

27 Şubat itibarı ile vizyon da olacak. İyi seyirler,

Fragman >>

20 ŞUBAT

ALİ KUNDİLLİ

Yönetmen: Bülent İşbilen

Oyuncular: Cem Gelinoğlu, Sami Aksu

BOYUN EĞMEZ - UNBROKEN

Yönetmen: Angelina Jolie

Oyuncular: Jack O'Connell, Domhnall Gleeson

HAYATIN KENDİSİ - LİFE İTSELF

Yönetmen: Steve James (II)

Oyuncular: Roger Ebert, Martin Scorsese

KESKİN NİŞANCI -AMERİCAN SNİPER

Yönetmen: Clint Eastwood

Oyuncular: Bradley Cooper, Sienna Miller

MOMMY

Yönetmen: Xavier Dolan

Oyuncular: Antoine-Olivier Pilon, Anne Dorval

SİHİRLİ ORMAN - İNTO THE WOODS

Yönetmen: Rob Marshall

Oyuncular: Meryl Streep, James Corden

THE İMİTATİON GAME

Yönetmen: Morten Tyldum

Oyuncular: Benedict Cumberbatch, Keira Knightley

27 ŞUBAT

8 SANİYE

Yönetmen: Ömer Faruk Sorak

Oyuncular: Esra İnal, Fırat Çelik

AŞK BAŞKADIR - LOVE İS STRANGE

Yönetmen: Ira Sachs

Oyuncular: Alfred Molina, John Lithgow

ASTERİKS: ROMA SİTESİ / ASTERİX LE DOMAİNE DES DİEUX

Yönetmen: Louis Clichy

Oyuncular: Roger Carel, Guillaume Briat

BİRDMAN VEYA CAHİLLİĞİN UMULMAYAN ERDEMİ - BİRDMAN

Yönetmen: Alejandro González Iñárritu

Oyuncular: Michael Keaton, Zach Galifianakis

ÇARŞI-PAZAR / THE THEORY OF EVERYTHİNG

Yönetmen: Muharrem Gülmez

Oyuncular: Erdem Yener, Ayhan Taş

HERŞEYİN TEORİSİ

Yönetmen: James Marsh

Oyuncular: Eddie Redmayne, Felicity Jones

KARAMAN'IN KOYUNU

Yönetmen: Kartal Çidamlı

Oyuncular: Halit Akçatepe, Dost Elver

MANDA YUVASI

Yönetmen: İlyas İlbey

Oyuncular: İlyas İlbey, Seray Sever

THE HOMESMAN

Yönetmen: Tommy Lee Jones

Oyuncular: Tommy Lee Jones, Hilary Swank

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.