Sir Elton John... 'ARTIK KULLANMAMAYA KARAR VERDİM!'

Sir Elton John... 'ARTIK KULLANMAMAYA KARAR VERDİM!'

Twitter'ı satın aldıktan sonra yaptığı hamleler ve aldığı kararlarla tüm dünyadan eleştiriler alan Elon Musk'a ünlü bir isim daha karşı geldi. Dünyaca ünlü şarkıcı Sir Elton John, Twitter'ı terk etti.

Kanye West, Donald Trump gibi nefret söylemi içeren paylaşımlar yapan hesapları Twitter’da yeniden aktif hale getiren Elon Musk, son olarak da platformun, Covid-19 salgını sırasında uygulanan yanlış bilgi politikasını artık uygulamayacağını açıkladı.

Bunun üzerine de bir süredir Musk’ın platformdaki tutumuna karşı Twitter’ı terk eden isimlere bir yenisi daha eklendi ve 1 milyonun üzerinde takipçiye sahip olan Sir Elton John platformu terk ettiğini açıkladı.

John, Twitter’da “Yanlış bilgilerin kontrolsüzce yayılmasına izin verecek son politika değişiklikleri göz önüne alındığında, artık Twitter’ı kullanmamaya karar verdim” diye yazdı.

23 Kasım 2022’den itibaren geçerli olmak üzere, Twitter artık Covid-19 yanıltıcı bilgi politikasını uygulamayacağını açıklamıştı.

ELON MUSK’TAN YANIT GECİKMEDİ

Uzun zamandır nefret söylemine karşı duran ve 20 yıldır Elton John AIDS Vakfı aracılığıyla AIDS salgınını sona erdirmeye çalışan John, kişisel bir not ekledi ve şunları yazdı:

“Hayatım boyunca insanları bir araya getirmek için müziği kullanmaya çalıştım.

Yine de yanlış bilgilerin artık dünyamızı bölmek için kullanıldığını görmek beni üzüyor.”

Sir Elton John’un bu hareketine Elon Musk kayıtsız kalmadı.

Musk, “Müziğini seviyorum. Umarım geri gelirsin.

Özellikle endişelendiğiniz herhangi bir yanlış bilgi var mı?” diye yazdı.

Musk’ın Twitter’ın başına geçmesinden bu yana platforma veda eden isimler arasında;

Whoopi Goldberg, Jim Carrey, Shonda Rhimes, David Simon, Jamela Jamil, Trent Reznor, Gigi Hadid, Toni Braxton, Téa Leoni, Jack White, Liz Phair, Stephen Fry, Alex Winter, Ken Olin ve Playbill dergisi yer alıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.