'Sıra Sende'... ETKİSİ SINIRLARI AŞAN SES YARIŞMASININ KAZANANLARI BELLİ OLDU !..

'Sıra Sende'... ETKİSİ SINIRLARI AŞAN SES YARIŞMASININ KAZANANLARI BELLİ OLDU !..

Etkisi sınırları aşan ses yarışması Sıra Sende Avrupa ve Sıra Sende Türkiye’de büyük final geçen hafta yapıldı ve kazananlar belli oldu.

Sunuculuğunu Anıl İlter’in yaptığı, TRT sanatçıları Nusret Yılmaz, Adile Kurt Karatepe ve TRT Radyo ve Müzik Daire Başkanı Amber Türkmen’in jürisinde yer aldığı yarışmaların final bölümlerine Alp Arslan ve Kubilay Dökmetaş konuk jüri olarak  katıldı.

Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği kategorisinde yapılan yarışmada  yarışmacılar 10 hafta boyunca eleme olmadan yarıştılar ve  Ömer Hayri uzun yönetimindeki dev orkestra eşliğinde şarkılarını söylediler.

Sıra Sende Avrupa’da Türk Halk müziği dalında Emrah Koçak , Türk Sanat Müziği dalında Furkan Yavuz birinci olurken Sıra Sende Türkiye’de ise birinciliği Türk Halk Müziği kategorisinde Hüseyin Balcı Türk Sanat Müziği kategorisinde Fuat Karayavuz kazandı.

Yarışmacılardan 50.000 TL para ödülü ile  TRT sanatçısı olma fırsatı arasında tercih yapmaları istendiğinde tüm birinciler para ödülünden vazgeçerek TRT Sanatçısı olma fırsatını tercih ettiler.

TRT Müzik ve TRT Avaz’da  ortak yayınla ekrana gelen Sıra Sende Avrupa ve Sıra Sende Türkiye yarışmalarında birincilere ödüllerini TRT Genel Müdürü Şenol Göka verdi.

 Göka “Bir proje kimin aklına geldiyse, kimin geliştirmesine sebep olduysa ve bu kimler tarafından takdir edildiyse hepsinindir. En son da alkışlayanlarındır.  Sizler de bu alkışları çok sık duyacaksınız. Sadece şarkılarınız ve türkünüz için değil, direndiğiniz için, biz varız demeyi her yerde gösterdiğiniz için sizi tekrar tekrar tebrik ediyorum” diyerek yarışmacılara teşekkürlerini iletti .

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum