SOĞUK ALGINLIĞINI 1 GÜNDE ALT EDEBİLİRSİNİZ!

SOĞUK ALGINLIĞINI 1 GÜNDE ALT EDEBİLİRSİNİZ!

İngiltere'deki Cardiff Üniversitesi'nden Prof. Ron Eccles, soğuk algınlığını bir günde yenmenin yollarını anlattı.

Havaların soğumasıyla birlikte soğuk algınlığı vakaları arttı. Soğuk algınlığını atlatmanın en iyi yollarından biri dinlenmek olsa da uzmanlar, bir gün içinde kendi kendinize alacağınız basit önlemlerle hastalığı daha kolay atlatabileceğinizi belirtiyor.

İngiltere'deki Cardiff Üniversitesi'nden Prof. Ron Eccles, soğuk algınlığını bir günde yenmenin yollarını anlattı.

Saat 07.00: SICAK DUŞ ALIN

Sabah kalkar kalkmaz ilk iş olarak sıcak suyla duş alın. Sıcak suyla duş aldığınızda buhar sinüslerinizin açılmasına ve eklemlerinizdeki ağrıların hafiflemesine yardımcı olur. Duştan çıktıktan sonra kendinizi çok daha rahatlamış hissedeceksiniz.

SABAH 08.00: KAHVALTI EDİN

Hastalıkları yenmenin en iyi yollarından biri de beslenme. Bu yüzden kesinlikle kahvaltı etmeden evden çıkmayın. Büyük bir bardak taze sıkılmış portakal suyu için ve yulaf ezmesi yiyin. Yulaf, vitamin, mineral, antioksidan, protein, karbonhidrat ve demir kaynağıdır.

SABAH SAAT 10.00: YÜZE BUHAR BANYOSU

Soğuk algınlığı ve grip virüsleri, sıklıkla yüzle olan temasla bulaşabilir. Hapşırma sonrası ellerinizi yıkamadan önce gözlerinize veya ağzınıza dokunmayın. Geniş bir kaba sıcak su koyup başınızı bir havluyla örterek 5 dakika buhar banyosu yapın. Bu baş ağrınızı azaltır ve sinüslerinizin açılmasına yardımcı olur.

GÜN ORTASI: YÜRÜYÜŞE ÇIKIN

Kış aylarında hava koşulları nedeniyle insanların kapalı alanlarda daha fazla bir arada bulunmaları enfeksiyonların yayılma riskini de artırıyor. Bu yüzden bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için yemekten önce dışarı çıkıp temiz hava alın ve kısa bir yürüyüş yapın.

SAAT 13.00: TAVUK YİYİN

Öğlen yemeğinde tavuk suyu çorbası için ya da tavuklu salata yiyin. Çünkü tavuk tam bir protein deposu. Protein bu dönemde zayıf düşen bağışıklık sisteminizi güçlendirmenize yardımcı olur.

SAAT 15.00: BİTKİSEL ÇAY İÇİN

Bitkisel çaylar da bu dönemde vücut direncinizi artırmanıza yardımcı olur. Vücudunuzdaki C vitamini seviyesini artırmak için sabahın yanı sıra bu saatte de bir bardak taze sıkılmış portakal suyu içebilirsiniz.

SAAT 18.00: AKŞAM YEMEĞİ VAKTİ

Akşam yemeğinde kekik, soğan, sarımsak, kırmızıbiber, zencefil gibi virüslerle savaşan baharatlar tüketmeye özen gösterin. Yemekten sonra zencefilli, ballı süt ya da yeniden bitki çayı içebilirsiniz.

SAAT 20.00: TEKRAR DUŞ ALIN

Soğuk alınlığında sabahın yanı sıra akşam da duş alın. Ilık duş vücudun virüslere karşı savunmasını artırıyor. Vücudun rahatlamasına yardımcı oluyor, soğuk algınlığı nedeniyle oluşan ağrıları da azaltıyor.

SAAT 22.00: ERKEN YATIN

Soğuk algınlığını yenmenin en iyi yollarından biri de dinlenmek. Vücudunuzun "yeniden şarj" olmasını sağlamak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için erken yatın. Geç saatlere kadar televizyon izlemeyin ya da işi yatağa taşımayın. Kahve içmeyin.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.