SON ZAMANLARDA MANTAR GİBİ TÜREYEN MODACI VE IKONCANLAR?

SON ZAMANLARDA MANTAR GİBİ TÜREYEN MODACI VE IKONCANLAR?

Aslında konuşulması gereken ve eleştirilecek o kadar çok konu var ki, nereden başlayayım bilmiyorum... Birçok gerçek Meslektaşlarımın da belirttiği gibi Moda ve Tasarım kavramı yerlerde? Bu konuyu biraz açacağım? Türkiye'de Modacı olmak o kadar basit ki, Butik açan, Terzilik yapan, TV Dizilerinde kostüm asistanlığı yapan, piyasada herhangi bir yarışma ile kendi çapında ismini duyuran ve özellikle zengin kocası olan hanımlar hepsi Modacı? Her katıldığım programda verdiğim röportajlarda bu yönde sorulan sorulara cevap vermek bile istemiyorum çünkü yoruldum?

Bu yazımla biraz açıklık getirmek istiyorum? Bilen biliyordur, bilmeyenlere duyurulur: modacı demek moda tasarımcısı demek, yani tasarlayan, yani Üreten, yani vızyonu olan, yani bunu meslek olarak değil yaşam tarzı olarak gören sanatcıdır? Çünkü tasarım yeniliktir, çünkü sanatdır? Yani bu arkadaşların moda tasarımcısı ile alakası yoktur, bazıları eşlerinin kendilerine sağladığı sonsuz bütçe sayesinde Defileler yapsa da bu bir şey değiştirmeyecek, gerçek tasarımcıların yeri ayrıdır?

Birde gelelim şu komik ikoncanlara artık kendilerini nerede nasıl görüntületeceklerini şaşırmış komik sıfatlar? Tamamen Magazin basının balon gibi şişirdiği sıfatlar, ayrıca bu kadar abartılmasının başka bir nedeni de, ülkemizde insanlarımızın istediklerini giyinme cesaretlerinin olmamasından kaynaklanıyor, yani genelde herkes başkaları için giyiniyor, kimse kendisi için giyinmiyor (istisnalar hariç), cesareti olan özellikle genç kızlarımız da yani kısaca "kompleksli ikoncancıklar" diyorum onlara (çünkü kendi çevrelerinde kendilerine ikoncan dedirtiyorlar) yakışsın yakışmasın moda sandıklari giysi ve aksesuarları takıp takıştırıyorlar ve ortaya felaket görüntüler çıkıyor? 2 ton makyaj, tenlerinin açık kalan her yerinde takı, taşıyamadıkları kısalıkta mini elbiseler ve etekler , bırakın yürümeyi, üzerinde durmakta bile zorlandıkları yükseklikte ayakkabılar?Yanı estetik ve hoş görünümden çok uzak? ben bunlara "Fashıon-Vıctım" diyorum, yani "moda kurbanları" !..

Yazılarım devam edecektir ve bu konulara ayrıntılar ile gireceğim?

[email protected]

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.