Songül Karlı... ESKİ EŞE 10 YIL HAPİS İSTENDİ!

Songül Karlı... ESKİ EŞE 10 YIL HAPİS İSTENDİ!

Müzik kariyerine ara verdikten sonra bir dönem televizyonda izdivaç programları sunan Songül Karlı’nın, kendisini 100 milyon TL dolandırdığını iddia ettiği eski eşi Metin Yüncü hakkında, savcı esasa ilişkin mütalaasını açıkladı. Kamu davası açılan Metin Yüncü'nün, 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan hapisle cezalandırılması istendi.

Şarkıcı ve sunucu Songül Karlı, beş yıl evli kaldığı ve 2017’de boşandığı Metin Yüncü tarafından yaklaşık 100 milyon TL dolandırıldığı iddiasıyla şikayetçi olmuştu.

Karlı'nın kendisinden aldığı vekaletnameyle arsasını izinsiz olarak sattığını öne sürdüğü Yüncü’nün de aralarında bulunduğu üç kişi hakkında 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan 3’er yıldan 10’ar yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz yargılanan sanıklar ve Songül Karlı katılmadı.

Tarafları avukatlarının temsil ettiği duruşmada Cumhuriyet Savcısı esasa ilişkin mütalaasını açıkladı.

Açıklanan mütalaada sanıklar hakkında, 'kişinin kendisini kamu görevlisi veya banka, sigorta, kredi kurumlarının çalışanı olarak tanıtması veya ilişkili olduğunu söyleyerek dolandırıcılık' suçundan kamu davası açıldığını hatırlattı.

10 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Sanıklar Metin Yüncü ve Sezai Temuroğlu’nun fikir ve eylem birliği içerisinde üzerlerine atılı 'nitelikli dolandırıcılık' suçunu işledikleri belirtilen mütalaada, Yüncü ve Temuroğlu’nun 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan 3 yıldan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. 

Sanık Ali Barbaros Ataç hakkında ise kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğinden beraat kararı verilmesini talep etti. 

Mütalaanın ardından sanıklara son savunmalarını hazırlamak için süre veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

 

Kaynak:milliyet.com.tr / Damla GÜLER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.