Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması... JÜRİ BELLİ OLDU! PERİHAN SAVAŞ BAŞKAN

Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması... JÜRİ BELLİ OLDU! PERİHAN SAVAŞ BAŞKAN

Sultanbeyli Belediyesi ev sahipliğinde 4-5 Haziran tarihlerinde sinemaseverleri buluşturacak Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması’nda jüri üyeleri açıklandı. Yarışmanın bu yılki jürisine usta oyuncu Perihan Savaş başkanlık edecek.

Sultanbeyli Belediyesi tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilecek Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması’nda filmleri değerlendirecek jüri üyeleri açıklandı.

Sektörün deneyimli isimlerinin buluştuğu ve usta oyuncu Perihan Savaş’ın başkanlığını üstlendiği jüride yönetmen Banu Sıvacı, TRT Sinema Müdürü Faruk Güven, görüntü yönetmeni Feza Çaldıran ve oyuncu Hakan Karsak yer alıyor.

Yarışmanın Kazanan ve Finalistlerini Bekleyen Ödüller

Kurmaca, animasyon ve deneysel türündeki kısa filmlerin yer alacağı yarışmada “En İyi Film” 15.000 TL’lik birincilik ödülünün sahibi olacak.

Dereceye giren ikince filme 10.000 TL, üçüncülük elde eden filme ise 7.000 TL’lik para ödülü takdim edilecek.

Yarışmada yer alan tüm kısa filmler aynı zamanda bu yıl Yunus Emre anısına verilecek olan 10.000 TL’lik Özel Ödül için de aday olacak.

On filmin yarışacağı uluslararası kategoride ise birinci olan film 1.000 Euro’luk para ödülünün sahibi olacak. 

Yarışmada bunun yanı sıra kısa film alanında nitelikli yapımların artması ve yeni yeteneklerin cesaretlendirilmesi amacıyla finale kalan ancak dereceye giremeyen kısa filmlere 2 Bin’er TL Gösterim Telifi verilecek.

Yarışmaya Başvuru İçin Son Tarih: 30 Nisan 2021

Sinemaseverlere film gösterimleri, yönetmenlerle söyleşiler, etkinlikler ve eğitimlerle dolu iki gün yaşatacak Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması’nın başvuruları https://www.sultanbeylikisafilm.com/ adresinden yapılabilir.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.