Sümer Ezgü Sanat Akademisi... 1.YILINI KUTLADI!..

Sümer Ezgü Sanat Akademisi... 1.YILINI KUTLADI!..

Antalya'da sanatçı Sümer Ezgü tarafından açılan Sümer Ezgü Sanat Akademisi birinci yılını kutlarken, eğitim alanlarını içeren bir de tanıtım etkinliği düzenledi.

Çocuklar ve yetişkinler olarak iki katagoride yapılan etkinliklerde katılımcılar gün boyu yerli ve yabancı enstrümanları deneme imkanı buldu ve yetenek taramasından geçirildi.

Saat 12.00'de başlayan etkinlik saat 19.00'a kadar geniş bir katılımla gerçekleşirken, modern dans, bale, drama, zeybek, sirtaki, vals grupları da eğlenceli dakikalar yaşadı.

Etkinliğin sonunda birinci yıl pastasının mumlarını eşi Gülay, kardeşi Taner ve Antalyalılarla birlikte söndüren Sümer Ezgü, katılımcılara bağlama çaldı ve birlikte türküler söyledi.

Ezgü gecenin sonunda yaptığı konuşmada, sanatın insanları birleştiren gücünü anlattı. "Sümer Ezgü Sanat Akademisi kapısından girdiğiniz an dil, din, ırk ve müzik türü ayrımı biter" diyen Ezgü, "Biz burada notaların ve dansların ötesinde iyi insan yetiştirme gayretindeyiz.

Yaş sınırlamamız yok, hobi amaçlı gelene de, sertifika almak için eğitim almak isteyene de, sanatçı yeteneğine sahip öğrencilere de eğitim veriyoruz.

MEB'e bağlı olmanın yanında London College Antalya temsilcisiyiz. Akademik başarı yaşamda sosyal başarı için yeterli değil, sanat çalışmalarını şiddetle öneriyoruz" dedi.

Ülkede sanatın daima yukarılarda olması gerektiğini söyleyen Sümer Ezgü, "Sanat, barışseverdir, doğaseverdir, şiddete ve ayırıma karşıdır, dostluktan ve birleşimden yanadır. Yaşasın sanat" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.