SUNA KAN KİMDİR?

SUNA KAN KİMDİR?

Yeteneği küçük yaşta keşfedilen ve çevresi tarafından 'Harika çocuk' olarak anılan dünyaca ünlü keman virtüözü Suna Kan, 86 yaşında hayatını kaybetti.

Türkiye’nin en iyi keman virtüözlerinden biri olarak bilinen Suna Kan 1936’da Adana’da doğdu.

Babası Nuri Kan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nda viyola sanatçısıydı. Suna Kan, 5 yaşındayken babasından keman çalmayı öğrenmeye başladı. 1946 yılında 10 yaşındayken Ankara Devlet Konservatuarı’nda ilk resitalini gerçekleştirdi ve Mozart’ın 5. Keman Konçertosu’nu seslendirdi. Bu resitalinden sonra ‘Harika Çocuk’ olarak ünlendi.

1948 yılında ‘İdil Biret ve Suna Kan’ın yabancı ülkelere müzik eğitimi için gönderilmesi’ konulu yasa ile devlet bursuyla yurt dışında eğitim alma fırsatı elde etti. Paris Konservatuarı’ndaki eğitimini birincilikle tamamlayan Suna Kan, dünya çapında birçok yerde konserler verdi ve birçok ödül kazandı.

1957 yılında Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nda solist sanatçı olarak atanan Suna Kan, uzun yıllar orkestrada solist ve başkemancı olarak görev yaptı. 1971 yılında Devlet Sanatçısı unvanı verilen Suna Kan, büyük bir müzik kariyerine sahip.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kim Kimdir?