Tamer Levent… ALTIN PORTAKAL'A VERDİ VERİŞTİRDİ…

Tamer Levent… ALTIN PORTAKAL'A VERDİ VERİŞTİRDİ…

Devlet Tiyatroları Opera ve Balesi Çalışanları Vakfı TOBAV ile Tiyatro Oyuncuları Meslek Birliği TOMEB Genel Başkanlığı görevlerinde olan Tamer Levent , Altın Portakal'ın iptal edilmesini eleştirdi.

Haber; Mustafa Barış Durak / DurakMedya

Bir dönem Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü de yapan “Camdaki Kız” dizisinde Rafet Koroğlu karakteri ile hafızalara kazınan usta oyuncu Levent olayın tamamen politik olduğunu söyledi.

Tamer Levent Altın Portakal'ın iptal edilmesini sert şekilde eleştirdi.

“Kanun Hükmü” Belgeselinin film seçkisinden çıkarılmasıyla kriz yaşayan 60. Altın Portakal Film Festivali iptal edilmesinin ardından bir tepki de usta oyuncudan geldi. Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Levent;

"-Altın Portakal'ın iptal edilmesi çok yanlış bir karar. 60 yıldır yapılan bir festivalin iptal edilmesi öngörülür bir şey değil. Böyle polemik içeren bir film varsa, bununla ilgili olarak, herkesin mutabakatı olması lazım.

Filmin amacının insani yaşamla ilgili olduğunu, açıklama yapan bildirimler gerekiyor, deklarasyon yapmak gerekiyor. Önce kabul edilip iptal edilmesi sonra tekrar kabul edilip yine iptal edilmesi tuhaf bir durum oluşturdu. Yılan hikayesine dönüştü. Bu da festivalin tamamen iptal olmasına sebep oldu.

Başka bir çözüm yok muydu acaba? Daha önceki yıllarda da İstanbul Film Festivalinde böyle bir olay olmuştu. Sonra arkasından Ankara Film festivali'nde de olmuştu. Fakat ne bununla ilgili siyasi makamlar, ne de toplumdan müthiş bir destek gelmemişti. Bu garip bir şey." dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.