TBV BAŞKANI TİMUR ERK'TEN 'JUSTIN BIEBER DUYARLILIĞI'NA DAVET!

TBV BAŞKANI TİMUR ERK'TEN 'JUSTIN BIEBER DUYARLILIĞI'NA DAVET!

Türk Böbrek Vakfı (TBV) Başkanı Timur Erk, Justin Bieber'ın 20 yaşındaki Ottawa isimli bir hastaya destek olmak için "Organ bağışçısı olun" diye çağrı yaptığını ve 2 gün içerisinde 1.500 organ bağışçısının sıraya girdiğini hatırlattı?

Uluslararası Böbrek Vakıfları Federasyonu (IFKF) ve Türk Böbrek Vakfı (TBV) Yönetim Kurulu Başkanı Timur Erk; Türkiye'de 50.000 kişinin organ nakli, yaklaşık 25.000 kişinin de böbrek nakli beklediğini söyledi.

Başkan Erk, dünyaca ünlü yıldız Justin Bieber'ın 20 yaşındaki Ottawa isimli bir hastaya destek olmak için Twitter üzerinden "Organ bağışçısı olun" diye çağrı yaptığını ve 2 gün içerisinde 1.500 organ bağışçısının sıraya girdiğini hatırlatarak, ünlü isimlere bu anlamda büyük görev düştüğünü söyledi.

Erk, oyuncular, sanatçılar, siyasiler sporcular gibi geniş kitlelerle buluşan ünlü isimlerin bu anlamda yapacakları en ufak girişimlerin bile Türkiye'nin şimdiye kadar erişemediği bir harekete dönüşebileceğini belirterek;

"-TBV'nin tüm çalışmalarına destek veren bir çok sanatçımız var. Bazıları yaptıkları hayır işlerinin gizli kalmasını bile istiyor, ancak bu noktada atlanan bir konu var ki; toplum sağlığı için atılacak her adım onlarca kişinin hayatını kuratacak bir harekete dönüşebiliyor, hayranları tarafından rol model alınan ünlü isimlerin bu konuda daha fazla seslerini duyurmalarını bekliyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.