TEAMART PİLOTLARI YİNE PODYUMDA!

TEAMART PİLOTLARI YİNE PODYUMDA!

Ülkemizde Apex Masters Türkiye Drift Şampiyonası çatısı altında gerçekleşen şampiyona’nın 3’üncü yarışı, Drift Otomobil Sporları Kulübü organizasyonu ile İzmit Körfez Yarış Pisti’nde gerçekleştirildi.

Son yıllarda tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de drifte gönül verenlerin sayısı giderek artıyor. Her yarışın adeta “seyirci etabı” gibi geçmesi ise drift yarışlarına ilginin her geçen gün daha da artmasına neden oluyor. Profesyonel pilotlar, özel olarak hazırlanmış ve güçlendirilmiş otomobillerle, pistlerde seyircilere duman ve adrenalin dolu saatler yaşatıyorlar.

Drift yarışları ülkemizde Apex Masters Türkiye Drift Şampiyonası çatısı altında gerçekleştiriliyor.

Şampiyona’nın 3’üncü yarışı geçen hafta, Drift Otomobil Sporları Kulübü organizasyonu ile İzmit Körfez Yarış Pisti’nde gerçekleştirildi.

İzmir ve İstanbul yarışları sonrası pilotlar İzmit Körfez pistinde daha dar ve keskin virajlar ile çok yakın mücadeleler gerçekleştirdi.

Kalabalık bir seyirci kitlesinin izlediği yarışı,Nankang lastikleri sponsorluğundaki TeamArt Motorsport pilotu İbrahim Yücebaş birinci, takımın 2015 sezonu Türkiye şampiyonu Oktay Kabaktaş ise yarışı üçüncü olarak tamamladı.

Özer Mollamehmetoğlu ise yaşamış olduğu mekanik arıza sonucu yarışa erken veda ederken.

Böylece TeamArt pilotları podyumda iki basamağa yerleşmiş oldu.

 

İzmir ve İstanbul’dan sonra İzmit’te gerçekleşen üçüncü yarışta seyircilerin en çok dikkatini çeken pilot ise serinin ilk bayan ismi KKTC’den katılan TeamArt Motorsport desteği ile yarışan Ülkü Erçoban oldu. Gün sonunda yapılan çekilişle, şanslı seyircilerin sağ koltukta drift deneyimi yaşadığı etkinlikle organizasyon sona erdi. Şampiyonanın bu yarışından sonra Genel puanlamada bireyselde Oktay Kabaktaş 42 puanla ,Nankang sponsorluğundaki TeamArt Motorsport ise 24 puanla takımlar klasmanında 2016 sezonun en büyük şampiyonluk adaylarından olarak iddialarını devam ettiriyorlar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.