TFF Süper Kupa... HANGİ KANAL YAYINLIYOR?

TFF Süper Kupa... HANGİ KANAL YAYINLIYOR?

Spor Toto Süper Lig Şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu Akhisar Belediyespor kulüpleri arasında oynanacak TFF Süper Kupa, 5 Ağustos Pazar günü atv ekranında yayınlanacak.

Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu'ndaki müsabaka saat 20.45'te başlayacak.

Futbolseverlerin gözü Galatasaray ile Akhisar Belediyespor arasında oynanacak TFF Süper Kupa maçına çevrildi.

Akhisar, tarihinde bir ilki gerçekleştirmiş ve finalde Fenerbahçe'yi yenerek Türkiye Kupası'nı kazanmıştı. Akhisar, Süper Kupa'yı da kazanmak ve müzesine bir kupa daha eklemek istiyor.

Galatasaray ise tarihinde 15 kez kez kazandığı Süper Kupa'yı bir kez daha alarak yeni sezona bu moral ile başlamak istiyor.

GALATASARAY - AKHİSAR MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?

Spor Toto Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Akhisarspor'un 5 Ağustos Pazar günü Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nda karşı karşıya geleceği TFF Süper Kupa maçında hakem Cüneyt Çakır'ın düdük çalacak.

Müsabakada Cüneyt Çakır'ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun'un yapacağı, dördüncü hakemin ise Ümit Öztürk olacak.

Galatasaray - Akhisar maçı 20.45'te başlayacak. Maç atv'den canlı olarak yayınlanacak.

TFF SÜPER KUPA TARİHÇESİ

Türkiye Süper Kupası, Türkiye'de yeni sezon başlamadan önce Süper Lig şampiyonu ile Türkiye Kupası şampiyonu takımların arasında oynanan futbol organizasyonudur.

1966 yılında Cumhurbaşkanlığı Kupası ismiyle oynanmaya başlanan organizasyon, 1998 yılında ara verilene kadar kesintisiz olarak her yıl düzenlendi.

15 Mayıs 1998 tarihinde son oynanan Galatasaray - Beşiktaş finalinden sonra kaldırıldıktan sonra 2006 yılından itibaren Türkiye Süper Kupası ismiyle tekrar organize edilmeye başlandı.

Süper Kupa, yeniden düzenlenmeye başlandıktan sonra ilk olarak 2006 yılında oynandı. Süper Lig şampiyonu ile Türkiye Kupası şampiyonu arasında oynanan organizasyon, iki kupayı da aynı takımın kazanması durumunda Süper Lig şampiyonu takım ile Türkiye Kupası'nı kaybeden finalist takım arasında oynanır. Bunun ilk örneği 2009 yılında yaşandı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.