`Tiyatro Ak`la Kara`... ÇILGIN, SIRADIŞI VE EĞLENCELİ `KUŞ KAFESİ` OYUNUNA, ÇILGIN BİR GALA !..

`Tiyatro Ak`la Kara`... ÇILGIN, SIRADIŞI VE EĞLENCELİ `KUŞ KAFESİ` OYUNUNA, ÇILGIN BİR GALA !..

Jean Poiret`in yazdığı usta oyuncu Atilla Şendil`in yönettiği `Kuş Kafesi` oyununun galası 12 Ocak Pazartesi akşamı Ak`la Kara Tiyatrosu sahnesinde gerçekleştirildi.

Haber ve Fotoğraflar; Mehmet KARADEMİR

Bir dönem beyaz perdede Robin Willams'ın başrolünde oynadığı ve tüm dünyada gişe rekorları kıran Jean Poiret'in yazdığı 'Kuş Kafesi' filminin Tiyatro Ak'la Kara'da gerçekleşen aynı adlı oyununun galasına; magazinkolik.com editörü Mehmet Karademir, birçok sanatçı, müzisyen, gazeteci, akademisyen, eleştirmen ve cemiyet hayatından seçkin isimler katıldı.

Kokteyl ile başlayan geceye, ikramların leziziliği, oyuncuların performansları, kostümleri ve kusursuz sahne dekoru adeta damga vurdu.

Yıılar önce Ali Poyrazoğlu-Korhan Abay tiyatrosu tarafından 'Çılgınlar Kulübü' isimiyle de sahneye konulan, o dönemlerde gişede uzun bilet kuyrukları oluşturak kapalı gişe oynayan oyun, dün gece de aynı ruh ve aynı tadı vererek konuklardan büyük alkış aldı.

Hiçbir erkek bu kadar güzel kadın olmadı...

Alben karakterini canlandıran Savaş Ozdural, profosyonel makjayı, kostümleri ve kusursuz oyuncuğu ile "bir erkekten bu kadar da güzel kadın olmaz ki " dedirtecek kadar inandırıcı haliyle konukların takdirini topladı.

Alben'in hayat arkadaşı 'Kuş Kafesi' kulübünün eşcinsel patronunu canlandıran Levent Ünsal ve evin uçuk kaçık travesti uşağı rolündeki Mustafa Dinç, performanslarıyla oyunu adeta bir şölene çevirdi.

Oyunun konusu...

George ve Albin 15 yıllık beraberlikleri olan ve bir travesti kulübü işleten bir çifttir. George'un oğlu Muhafazakar bir siyasetçinin kızıyla evlenmeye karar verince ailelerin tanışması gerekir. Ama bu tanışmada çılgın ikilinin sert erkekler gibi davranmaları ve kulübün üst katındaki evlerinin dekorasyonunun değişmesi, evin uşağı Jacob'un çıplak dolaşmaktan vazgeçmesi gerekmektedir.

Bütün hazırlıklar tamamlandığında bir başka sorun daha çıkar. George' un eski karısı mutlu bir aile görüntüsü vermek ve sevgi dolu anneyi oynamak için gelecektir ama saatler geçer ve Simone'dan haber çıkmaz. Bunun üzerine Albin kadın kılığına girerek anneyi oynamaya karar verir ve tam ortaya çıktığı anda gerçek anne de eve gelir. İşler içinden çıkılmaz bir hale geldi derken paparazzilerin muhafazakar politikacıyı "Kuş Kafesi" kulübünde basmaya gelmesi oyunun çılgın sonunu hazırlar.

Oyunun yönetmeni Atiila Şendil, magazinkolik.com editörü Mehmet Karademir'in oyun öncesi oyun hakkında ve geleceğe dönük projeleri ile ilgili sorularını yanıtladı.

M.K... Atilla Bey, siz çok sevilen bir oyuncusunuz, yönetmenlik anlamında 'Kuş Kafesi' ilk oyununuz mu?

A.Ş... Ben yönetmenlikte asla iddialı değilim, ben bir oyuncuyum ve önceliğim de oyunculuk, yönetmen olarak bu benim ilk oyunum değil, bugüne kadar toplam 7 oyun yönettim, ama dediğim gibi oyunculuğum ile ön planda olacağım her zaman yine de.

M.K... Yönettiğiniz oyunlar arasında sizi en çok heyecanlandıran , en çok içinize sinen oyun hangisi?

A.Ş... Belki çok klasik olacak ama her biri benim için çok değerli ve önemli. Hepsini büyük zevk alarak aynı heyecanla yönettim. Objektif bakarak " ben olsam hangi oyunda oynardım, ben olsam hangi karakterde kendimi bulurdum, neyi izlemek istiyorum" düşüncesiyle yola çıkarak beğendiğim oyunları bizzat seçerek yönettim. Hepsinde de toplumsal bir mesaj vardı oyunlarımın ve dediğim gibi hepside içime sindi.

M.K... Peki, 'Kuş Kafesi'nde vermek istediğiniz mesaj neydi ?

A.Ş... Biliyorsunuz ki eşcinsellik dayatmalarla ve baskıyla karşılaşan bir olgu bir tabu ülkemizde ve bazı ülkelerde. Bu gerçeğin göz ardı edilmemesi, görmezden gelinmemesi, ailelerin bu hassas konuya son derece hassas yaklaşarak olgunca tavır almaları gerektiğine, travesti zulümlerine ve de cinayetlerine dikkat çekmeye yönelikti bu oyunda mesajım. Umarım bu oyunla gerekli yerlere ulaşır mesajlarım ve bu anlamda bir katkı sağlar toplumumuza.

M.K... Sizi 'Güllerin Savaşı' dizisinde Gülru karakterinin babası nolarak beğenerek izledik ama sizi geçen hafta kibölümde maalesef kaybettik. Bunu farklı bir projeye başlangıç olarak algılayabilir miyiz?

A.Ş... Yeni bir proje için yada diziden ayrılmam gerektiği için değildi ölümüm ama şu günlerde 'Ay Yapım' ile yeni projeler için görüşmelerim devam ediyor. Şimdilik sürpriz olsun isim vermesem iyi olur.

OYUNUN KÜNYESİ...

Yazan:Jean Poiret

Yönetmen:Atilla Şendil

Yönetmen Yardımcısı;Müjde Başkale

Işık:Serpil Coşkun

Kostüm:Pelin Turancı

Koreografi:Ilgın Angın

Oyuncular;Savaş Özdural,Levent Ünsal,Mustafa Dinç,

Can Esendal,Pelin Turancı,Taylan Atlıhan,

Arzu Akın Bahadır,Ilgın Angın,Arda Oğul Meriçliler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.