Tozkoparan İskender... İKİ ÖZEL TELEVİZYON FİLMİ!

TRT 1’in sevilen dizisi Tozkoparan İskender’den iki özel televizyon filmi geliyor. Malazgirt Zaferi'nin 950. yıl dönümü ile 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıl dönümü için özel olarak çekilen iki film, televizyonda ilk kez TRT 1’de ekranlara gelecek.

Her yaştan izleyicinin ilgiyle izlediği TRT 1’in Tozkoparan İskender dizisi, Türk tarihinin dönüm noktaları olan iki özel savaşın anlatıldığı televizyon filmleriyle ekranlara geri dönüyor.

Malazgirt Zaferi’nin 950. yıl dönümü için özel olarak çekilen “Tozkoparan İskender: 1071” 26 Ağustos Perşembe akşamı saat 20.00’de, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 99. yıl dönümü için özel olarak çekilen "Tozkoparan İskender: Zafer" televizyon filmi ise 30 Ağustos Pazartesi akşamı 20.00’de TRT 1’de ekranlara gelecek.

“Tozkoparan İskender: 1071” ve “Tozkoparan İskender: Zafer” filmlerinde, Tozkoparan İskender’in sevilen çocuk oyuncuları Çağan Efe Ak, Yağız Kılınç, Leya Kırşan, Tuana Naz Tiryaki ve Deniz Erayvaz’ın yanı sıra, Yusuf Gökhan Atalay ve Burak Alkaş gibi başarılı oyuncuları ve Cem Uçan, Eren Hacısalihoğlu, Şahin Kendirci, Arda Kalaycı, Balım Gaye Parlak ve Serkan Şenalp gibi pek çok ünlü konuk oyuncu izleyiciyle buluşacak.

“Tozkoparan İskender: 1071” 26 Ağustos Perşembe akşamı TRT 1’de

Tozkoparan İskender ve dostları, zaman yolculuğu yaparak 26 Ağustos 1071 yılına, Malazgirt Ovası’na gelirler.

Önce nerede olduklarını anlayamayan zaman yolcuları, üzerlerine yağan ateşli Türk okları sayesinde bir Türk baskınına şahit olduklarını anlarlar.

Seyrettikleri görkemli sahne, Sultan Alparslan’ın, Malazgirt Zaferi’nden sadece yarım gün önce Bizans kampına yaptığı ani baskına aittir.

Tozkoparanlar, birkaç saat sonra Sultan Alparslan önderliğinde gerçekleşecek olan Malazgirt Meydan Muharebesi’ne tanıklık edecekleri için çok heyecanlanırlar.

Fakat kahramanlarımızı kötü bir sürpriz beklemektedir. Bizanslı komutan Niko’nun Sultan Alparslan’la ilgili hain planları vardır.  “Tozkoparan İskender: 1071” 26 Ağustos Perşembe günü saat 20.00’de TRT 1’de.

"Tozkoparan İskender: Zafer" 30 Ağustos’ta TRT 1’de

tozkoparaniskender-zafer.jpg

Daha önce 26 Ağustos 1071 yılına gidip Malazgirt Meydan Muharebesi’ne tanıklık eden Tozkoparan İskender ve dostları, bu kez kendilerini başka bir 26 Ağustos’ta, başka bir savaşın ortasında bulurlar.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Kocatepe’deki ünlü siluetini gören Tozkoparanlar, 26 Ağustos 1922 gününe, Kurtuluş Savaşı’nı başlatan Büyük Taarruzun tam ortasına düştüklerini anlarlar.

Atatürk’ü gördükleri için heyecanlanan çocukların sevinci kısa sürer.

Çünkü düşman, Türklerin savaşı daha başlarken kaybetmesi için hain bir tuzak kurmuştur.

Düşmanın sabotajını fark eden Tozkoparanlar, aynı zamanda Kurtuluş Savaşı’nın sonuçlarının değişeceğini de fark edip Türk askerine yardım etmek için kolları sıvarlar.

Fakat düşmanın verdiği hasarı düzeltmek, düşündükleri kadar kolay olmayacaktır.

Tozkoparanları pek çok tehlike beklemektedir. "Tozkoparan İskender: Zafer" 30 Ağustos Pazartesi günü saat 20.00’de TRT 1’de.

“Tozkoparan İskender: 1071” 26 Ağustos Perşembe akşamı, "Tozkoparan İskender: Zafer" 30 Ağustos’ta Pazartesi saat 20.00’de TRT 1’de ekranlara gelecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.