TRT Radyoları... 95. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNE ÖZEL KONSER!

TRT Radyoları... 95. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNE ÖZEL KONSER!

Türk radyoculuğunun 95 yıllık köklü geçmişinden güç alarak Türkiye’nin sesini dünyaya duyurmaya devam eden TRT, 6 Mayıs Radyo Günü’nü “95. Yılında Radyolu Günler Konseri”yle kutladı.

6 Mayıs 1927’de Eşref Şefik’in anonsuyla başlayan ve yolculuğuna dünyanın en saygın seslerinden biri olarak devam eden TRT Radyoları, kuruluşunun 95’inci yılını özel bir konserle kutladı.

İstanbul Tepebaşı Stüdyoları’nda düzenlenen “95. Yılında Radyolu Günler Konseri”ne

TRT Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak, TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, TRT yönetimi ve çok sayıda davetli katıldı.

 “TRT, radyo yayıncılığında bir okulu temsil ediyor”

6 Mayıs 1927 tarihinin Türkiye’de radyo yayıncılığının başlangıcı ve TRT’nin yayıncılıktaki miladı olduğunu aktaran TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, “TRT, radyo yayıncılığında bir okulu temsil ediyor.

İnternet çağında bile televizyon gündeme gelmiş olsa bile radyo her zamanki önemini koruyor.

Biz TRT olarak bu alandaki gücümüzü arttırmaya ve radyo yayıncılığını güçlendirmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Radyo yayıncılığı ve dinleyiciler arasında bir sadakat olduğunu ve bu bağın gücüyle radyonun 95 yıl sonra hala ayakta olduğunu söyleyen Sobacı, “ Radyonun kitlesiyle oluşturduğu bu güçlü bağ, bundan sonra da her türlü teknolojik gelişmeye rağmen devam edecek.

Radyo yayıncılığı kimileri için bir yol arkadaşı, kimileri için bir can dostu, kimileri için arkası yarınlar ve kimileri içinse radyo tiyatrosu.

Dolayısıyla toplumdaki her bir birey radyoya çok farklı anlamlar yüklüyor.

TRT de radyo yayıncılığı alanında daha fazla ilerlemeye ve bu alanı daha kıymetli kılmaya devam edecek.” dedi.

Şef Zafer Gündoğdu yönetiminde özel bir konser

Şef Zafer Gündoğdu yönetimindeki konserde Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği sanatçıları tarafından şarkı ve türküler seslendirildi.

TRT Müzik, TRT Nağme ve TRT Türkü ortak yayını ile canlı olarak yayınlanan “95. Yılında Radyolu Günler Konseri”, radyoya gönül veren herkesin evine konuk oldu.

“Radyo Daima” sloganıyla her zaman dinleyicisinin yanında olan TRT Radyoları, 17 radyo kanalı ve farklı dijital platformlarda 40 dilde yayınla öncü yayıncılığını sürdürüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.