TRT RADYOLARI YENİ YAYIN DÖNEMİNE REFORMLARLA BAŞLADI!

TRT RADYOLARI YENİ YAYIN DÖNEMİNE REFORMLARLA BAŞLADI!

Farklı formattaki yayınlarıyla tüm dinleyicilere hitap eden TRT Radyoları, yeni kimliği ve dopdolu içerikleriyle yeni yayın dönemine başladı.

Radyo müdavimlerine müjdeyi sosyal medya hesabından duyuran TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, “Bir kulağımız hep radyoda, onun yeri bambaşka.

94 yıllık birikimi ve şimdi yepyeni kimliğiyle TRT Radyoları yeni yayın dönemine başladı.

Tüm dinleyicilerimiz ve radyo ailemize hayırlı olsun. Emeği geçen arkadaşlarımı gönülden kutluyorum,” ifadelerini kullandı.

94 yıl önce başladığı yayın hayatına çok sesli ve çok kanalla devam eden TRT Radyoları, geçmişinden ve dinleyicilerinden aldığı güçle yeni yayın dönemine yepyeni bir kimlik ve yeni logosuyla merhaba dedi.

TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı’nın müjdeyi sosyal medya hesabından, “Bir kulağımız hep radyoda, onun yeri bambaşka.

94 yıllık birikimi ve şimdi yepyeni kimliğiyle TRT Radyoları yeni yayın dönemine başladı.

Tüm dinleyicilerimiz ve radyo ailemize hayırlı olsun. Emeği geçen arkadaşlarımı gönülden kutluyorum” ifadeleri ile duyurduğu yeni yayın döneminde, TRT radyolarının sevilen programlarının yanı sıra 450’den fazla yeni program da radyo dinleyicilerinin beğenisine sunulacak.

450’den fazla yeni radyo programı  

Yeni yayın döneminde dinleyici ile buluşacak yaklaşık 700 radyo programının 450’den fazlası yeni programlar olacak.

Eğitim, kültür, haber, popüler müzik, Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği temalarıyla yayınlarını sürdüren TRT Radyo kanallarının dinleyicilerde alışkanlık yapmış yapımlarının yanı sıra, yeni içerikler ve sesler de yayın akışında yerini alacak.

Türk müziğinin köklü geçmişinin izinin sürüleceği yeni programlar “Derunumda Neler Var”, “Sesinde Ümit ve Yollar” ve “Kültür Sese Bürününce” gibi yeni programlar, yeni yayın döneminde dinleyiciyle bulaşacak programlardan sadece birkaçı olacak.

Klasik müzikseverlere dinleti keyfi

Ülkemizin ilk ve tek radyo orkestrası olan “TRT İstanbul Hafif Müzik ve Caz Orkestrası” ile “Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası” ve “İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası” gibi önemli orkestraların konser kayıtları ve sezon performanslarıyla birlikte sadece Avrupa Yayın Birliği (EBU) üyelerinin yayınlayabildiği en seçkin klasik müzik eserlerini sunan “EBU Euroclassic Notturno” kuşağı, klasik, pop, rock, caz ve dünya müziğinin en iyi örneklerini sunan TRT Radyo 3’te müzikseverlerin beğenisine sunulmaya devam edecek.

TRT Radyoları Türkiye’nin ortak sesi olmaya devam edecek

Eğitim, kültür ve haber kanalı TRT Radyo 1, gündeme ilişkin gelişmelerin yer aldığı kuşak programlarının yanı sıra arşiv değeri olan programlarıyla dinleyiciyle buluşacak. Ülkemizin en çok dinlenen popüler müzik radyosu TRT FM, Türk Sanat Müziği’nin makamsal zenginliğini ortaya koyan eserlerle dinleyiciyi 24 saat buluşturan TRT Nağme ve deyişler, bozlaklar, uzun havalar, ağıtlar, yurttan sesler ve halk ozanlarına yer veren TRT Türkü, yeni yayın döneminde de dinleyiciyi müzikle buluşturmaya devam edecek.

Antalya, Çukurova (Mersin), GAP Diyarbakır, Erzurum ve Trabzon bölge radyoları da her gün yayın yerinden seslerle desteklenen üç saatlik canlı yayınlarla bölgelerin nabzını tutmaya devam edecek.

Güncel gelişmeler, yerel etkinlikler, kurum ve kuruluşların bölgeye katkı ve hizmetleri mikrofona taşınırken, her türden müzik de radyo kuşaklarında yerini alacak.

Türkiye’nin sesi TRT radyolarıyla dünyanın her yerinde! 

Ulusal radyo kanallarının yanı sıra, yurt dışında yaşayan vatandaşların ve soydaşların Türkiye hasretini azaltmak gayesiyle Türkçe yayın yapan Memleketim FM ile Türkiye’nin Sesi Radyosu ve dünyada 36 dilde radyo yayınıyla Türkiye’nin sesi olan TRT VOT (Voice of Turkey) yeni yayın dönemlerinde ülkemizin sesi olmayı sürdürecek.

AZ Radio (Azerbaycan), TRT TSR ve Memleketim FM ortak yayını olan Turna Teli programında, Türkiye’de öne çıkan gazete manşetleri gazeteciler tarafından yorumlanmaya devam edecek.

Ayrıca alanında uzman konukların yer aldığı haber, eğitim ve kültür programı olan Yeni Gün’de yeni yayın döneminde devam edecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.