Tuğba Melis Türk - Hasan Yalnızoğlu... "DÜNYA BÖBREK GÜNÜ"NDE "SURVIVOR" PARKURU!..

Tuğba Melis Türk - Hasan Yalnızoğlu... "DÜNYA BÖBREK GÜNÜ"NDE "SURVIVOR" PARKURU!..

“Böbrek Sağlığını Korumak İçin 8 Altın Kural’ parkuru, sağlık için mücadele edilen gerçek bir Survivor yarışına sahne oldu.

Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Böbrek Sağlığını Korumak İçin 8 Altın Kural” etkinliğine;   Tuğba Melis Türk,  Hasan Yalnızoğlu ve öğrenciler  katıldı.   

ÜNSPED kapalı spor salonunda  gerçekleştirilecek etkinlikte, parkurda yarışan öğrencilere ve ünlülere tribünleri dolduran öğrenciler alkışları  ile destek oldu.  

Parkuru başarıyla tamamlayan Hasan Yalnızoğlu ve Tuğba Melis Türk’e madalyalarını takan vakıf başkanı Timur Erk espri yaparak “ilk madalyayı Dominic’de çok yorulan Tuğba Melis’e vermek istiyorum.

Yarışmada birinci olamasa da gönlümüzün birincisi” dedi.  

Tüm dünyada Mart ayının ikinci haftası çeşitli etkinliklerle kutlanan ‘Dünya Böbrek Günü’ için bir araya gelen ünlü isimler ve çocuklar yarış sonrası bol bol fotoğraf çektirdi.  

Dünya Böbrek Günü için bu yıl ‘8 Altın Kural’ temasını ele alan Türk Böbrek Vakfı, böbrek sağlığının korunması ve sağlıklı bir yaşam için temel alışkanlıkların ele alındığı ‘8 Altın Kural’ ile bir parkur hazırladı.

Parkurda Hasan Yalnızoğlu, Tuğba Melis Türk,   ve öğrenciler yer aldı . 

İlk etapta boy, kilo ve bel çevresi gibi ölçümlerin yapıldığı istasyon  ile başlayacak parkurda; şeker ölçümü, tansiyon ölçümü, sağlıklı beslenme, su içme, bilinçli ilaç tüketimi, yılda bir defa doktor kontrolü gibi aşamaların yer aldığı istasyonlar yer aldı. 

Parkurda 8 farklı istasyonda böbrek sağlığı için gerekli adımları başarı ile tamamlayan yarışmacılar, parkur sonunda Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk’e ulaşarak madalyalarına kavuştu.  

Etkinlikte, “Sağlıklı bir yaşam için hayat gerçek bir Survivor’dır” mesajı veren  yarışmacı sporcu ve çocuklar, sağlıklı bir yaşam için edinilmesi ve uygulanması gereken ‘8 Altın Kural’ı uygulamalı olarak büyük bir heyecan içinde parkurda yaşattı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.