Tuncay Şanlı... 'FUTBOLA DOYAMADIM!'

Tuncay Şanlı... 'FUTBOLA DOYAMADIM!'

Emre Saygı’nın hazırlayıp sunduğu, Türkiye’nin ilk interaktif talk show programı “Hadi Be”nin konuğu, Tuncay Şanlı oldu

 

Hayli keyifli anların yaşandığı “Hadi Be” canlı yayınında Emre Saygı ve sosyal medya kullanıcılarının sorularını yanıtlayan Tuncay Şanlı, dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Sahalara dönmek istiyorum

Bir dönem A Milli Futbol Takımı’nda Fatih Terim’in yardımcılığını yapan, ardından Sakaryaspor’un teknik direktörlüğünü üstlenen, şimdilerde ise futbol yorumculuğu yapan Tuncay Şanlı, sahalara dönmek istediğini açıkladı:

“Federasyon’da devam ederken, Fatih Hoca’nın yanında, Sakaryaspor’un teknik adamlığına geçtim. Çok hızlı bir süreç oldu.

Bir anda kendimi tekrardan sahalarda buldum. Daha sonra yorumculuk teklifi geldi. Çok isteyerek yaptığım bir şey değil açıkçası. Çünkü saha beni daha çok heyecanlandırıyor ve sahada olmak istiyorum.

Tabii onun da bir planlaması olacak. Biraz hızlı başlamıştım. Şimdi daha kontrollü, daha araştırarak, daha bilgili bir şekilde sahaya dönmek istiyorum.”

Yayında sabit duramıyorum

Tuncay Şanlı, “Yorumculuğun en çok hangi yanı seni zorladı?” sorusuna şu yanıtı verdi: “Ben böyle sabit oturamıyorum, sıkılıyorum.

Bazen ayakta oluyoruz, ayaktayken de sallanıyorum sürekli. Sandalyede de dönüyorum sürekli kameranın beni çekmediği yerde ya da ayağa kalkıyorum. Sabit durmak beni daraltıyor.”

Futbola doyamadım, bırakmak istemezdim

Şanlı, “Futbolu bıraktığına pişman mısın?” sorusunu şöyle yanıtladı: “Açıkçası doyamadım. Geçen halı sahaya maça gittim. Bir anda dedim ki; ‘Ben niye bıraktım!’

Açıkçası bırakmak istemezdim ama şartlar sizi ister istemez oraya götürüyor. İdealim şuydu; 40’a kadar oynamak istiyordum. Ama futbol böyle bir şey, sizi başka bir yola da sürükleyebiliyor.”

Evlenmek istiyorum ama olmuyor

Eski futbolcu neden evlenmediği sorulunca şöyle dedi: “Evlilik güzel bir şey. Ben de evlenmek istiyorum ama olmuyor. Annem de çok baskı yapıyor. Benim futbolda pres’im vardır ya, annemin de bana baskısı var.

Eve gidince korkuyorum o yüzden. Torun da istiyor. Beş tane yeğenim var ama onlar büyüdü artık, o yüzden yırtamıyorum.”

Birini bulmak, güvenmek kolay değil

Tuncay Şanlı, yoğun tempoda çalışırken evlenecek birini bulmanın zor olduğunu söyledi: “Sürekli aktifsiniz, sürekli bir koşturmaca var.

Birini bulmak, güvenmek, vakit geçirmek çok kolay bir şey değil. Bırakın sevgiliyi, arkadaş bulmak bile bazen zor oluyor. Bulduğunuzda da zaten kaçırmıyorsunuz. Biraz da piyango gibi düşünün.”

Fenerbahçe’nin teknik direktörü olur mu?

Şanlı, “Bir gün seni Fenerbahçe Teknik Direktörü olarak görme ihtimalimiz nedir?” sorusuna şu yanıtı verdi: “Onu zaman gösterecek ama sadece teknik adam değil, o camianın içinde bir yerde olmak istiyorum.

Fenerbahçeliyim, tekrar o camianın içinde olmayı çok istiyorum.”

İngiltere’de “ya kaybedersek” korkusu yok

Bir dönem İngiltere Premier Lig’de top koşturan Tuncay Şanlı, Türkiye ve İngiltere futbolunu kıyasladı: “Orada oyuncular bireysel olarak bilinçli.

Mesela bir gün soyunma odasına girdim, oyuncular yok. Bir gün, iki gün bu hep böyle. Herkes idmana 5 dakika kala geliyor. Meğer spor salonuna gidip, kendilerinde eksik buldukları alanlarda çalışıyorlarmış.

Kendilerini hiçbir zaman yeterli görmüyorlar. Dünyanın en büyük futbolcularına da bakın, onlar da kendilerini yeterli görmezler. Üzerine koyarak daha fazla çalışırlar.

Bir de ‘Ya kaybedersek?’ korkuları yok. ‘Kaybedersek taraftar ne der, camia ne der, basın ne yazacak?’ Bunları düşünmüyorlar, öyle bakmıyorlar olaya.

Maça giderken otobüste organizasyon yapılıyor; maçtan sonra hangi restorana, hangi pub’a gidilecek diye. Maça çıktıklarında sahaya adım attıkları an evet profesyoneller ama futbolun bir keyif olduğunun da farkındalar.

Ellerinden geleni yapıyorlar, mücadelelerini veriyorlar, oynadıkları oyundan keyif alıyorlar. Zaten taraftar da bilinçli. Bunun bir eğlence, bir spor olduğunu unutmamak gerekir. İngiltere’nin en büyük özelliği o, gördüğüm kadarıyla.”

 

--

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.