TÜRK FİLMLERİNE DEVAM AMA SİNEMA BULMAKTA ZORLANIYORLAR!

TÜRK FİLMLERİNE DEVAM AMA SİNEMA BULMAKTA ZORLANIYORLAR!

Merhabalar..

Bu kadar geç kalınmış bir yazı olduğu için hepinizden öncelik ile özür dilerim taşınma nedeni ile telefon ve internetimi nakil yapınca maalesef ancak bağladılar..

Yeni yılı coşku ile karşılamaya az kalan bu dönemde Türk film leri valla her hafta bir tanesinin vizyona girmesi heyecan ile devam etmekte..

İş böyle olunca da Dünya sinemalarını takip etmek zorlaştı..Bu kadar çok Türk filmi yapılmaya başlanınca sinemacılar da zorlanmaya başladı.

Zaten hayat pahalı, insanların da ailecek sinemaya gitmesi oldukça zor.Korsan lar yine revaçta en almayalım diye reklam yapan ünlüler bile korsan cd ler alıveriyorlar gözlerimle ve kulaklarımla Cihangirde bir konuşmaya şahit oldum..

Türk sinemasında oldukça değişik konular işlenmeye başlandı ve harika filimler yapılıyor ama bir çoğu isimsiz yani no name, bu sefer de salon bulmak zor böyle harala gürele günler geçip duruyor..

Hemen yılbaşı ertesi buluşacağımız için ben sizin yeni yılınızı şimdiden kutlamak istedim.. 2015 te sağlık öncelikli daha özgür, daha aydın ve daha ismimizi duyuran bir ülkenin sinemalarında ve harika salonlarda buluşmak üzre iyi seneler,

Sevgisiz ve beni takipsiz kalmayın,

HOBBİT: BEŞ ORDUNUN SAVAŞI

THE HOBİT: THE BATTLE OF THE FİVE ARMİES. 3D

Kesinlikle 3d ve sinemada izleyin. 3d iyi yada kötü olduğundan değil bi süre sonra filme kendinizi kaptırıyorsunuz 3 d yi farketmiyorsunuz bile.Uzun uzun övmeye gerek yok, sonuçta sinemada izlenebilecek en güzel savaş filmlerinden biriydi.

Bir daha ne zaman döneceğimizi bilmemek üzere tekrar Orta Dünya'ya veda ettik. Hobbit 1 ve 2 den daha iyi olduğunu düşünüyorum. Gayet yerinde bir final oldu. Seri başladığı yerde Shire da son buldu. Böylece bir efsane daha bitti. The Hobbit üçlemesinin son bölümü olan üçüncü filmde, Bilbo Baggins, Thorin Meşekalkan ve Cüceler Bölüğü'nün maceraları sona eriyor.

Ejderha Smaug ile karşı karşıya geldikten ve günahkar Hobbit Gollum'dan meşhur güç yüzüğünü aldıktan sonra sağ salim eve ulaşıncaya kadar Bilbo'yu halen daha onlarca yeni serüven bekliyor.

Yurtlarına tekrar kavuşan Erebor Cüceleri, Ejderha Smaug'u Göl Kasabası'nın masum yerlileri üzerine saldıkları gerçeğiyle yüzleşmek zorundadırlar.

Thorin Meşekalkan ise Arkentaşı'nı ararken önemli değerlerden ödün vermiştir. Thorin'e yardımcı olamayan Bilbo tehlikeli bir seçim yapmanın eşiğine gelir.

Bu esnada Lord Sauron planladığı gizli Yalnız Dağ saldırısı için dört Ork bölüğü göndermiştir. Şimdi Cüce, Elf ve İnsanların önünde iki seçenek vardır: Ya birleşip birlikte savaşacaklar ya da hep beraber yok olacaklardır.

Beş ordu toplanıp savaşa girmeye hazırlanırken Bilbo hem kendi hayatı hem de arkadaşları nı kurtarmak için savaşmak durumunda kalacaktır.

19 Aralık itibarı ile vizyonda ,İyi seyirler, Fragman >>

HAYATIMIN ŞANSI - SANBA

Film, Delphine Coulin'in romanından beyazperdeye uyarlanmış. Ülkesi Fransa'da gösterime girdiği ilk hafta yaklaşık 1 milyon seyirci tarafından izlendi.

Ünü Fransa'dan dünyaya yayılarak 51 milyon kişi tarafından izlenen Can Dostum'u yaratan ikili Olivier Nakache ve Eric Toledano'nun yeni filmi HAYATIMIN ŞANSI / SAMBA, sinemaseverlere yine sıcak, duygusal ve bir o kadar da eğlenceli bir hikaye vadediyor.

Samba, daha iyi bir gelecek umuduyla Fransa'ya göç etmiş, alt sınıfa mensup bir göçmendir. Sürekli geçici işlere girip çıkar ama dikiş tutturamadığı için göçmenlik bürosu onu her an sınır dışı etmeye meyillidir.

Alice ise hayatının zor bir evresinden geçmekte olan orta yaşlarda bir kadındır. Psikolojik sıkıntılarından dolayı bir süre işten uzaklaştıktan sonra, geri dönme rehabilitasyonu olarak göçmenlik bürosunda zorunlu bir görev alır. Yaşamın farklı katmanlarından gelen Alice ve Samba'nın yolları, romantizm ve komedi ile örülü bu öyküde kesişecektir...

Yönetmenliğini ve senaristliğini Olivier Nakache ve Eric Toledano'nun ortak olarak üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda ise ünlü Fransız oyuncular Omar Sy ve Charlotte Gainsbourg'un yanı sıra Tahar Rahim, Yilin Yang ve Izïa Higelin gibi isimler de yer alıyor.

19 Aralık itibarı ile vizyonda , İyi seyirler, Fragman >>

KUZU - THE LAMB

SİYAD en iyi ulusal film (Kuzu) 51. Uluslar arası Altın Portakal Film Festivali 2014 Kutluğ Ataman'ın, Altın Portakal'da En İyi Film dahil toplam beş ödül kazanan filmi.

'En iyi film' ödülü, Kutluğ Ataman'ın 'Kuzu' filmine verilirken, 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülü, 'Kuzu' filminde canlandırdığı 'Medine' karakteriyle Nesrin Cavadzade'nin, 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülü ise 'İtirazım var' filmindeki rolüyle Serkan Keskin ile 'Annemin Şarkısı' adlı filmdeki performansıyla Feyyaz Duman'a paylaştırıldı...

Yarışmada 'En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu' ödülü, 'Kuzu' filmindeki rolüyle Nursel Köse'ye, 'En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu' ödülü ise 'Annemin Şarkısı' adlı filmdeki performansıyla Aziz Çapkurt'a verildi...

Kuzu'nun dünya prömiyeri 2014 Berlin Film Festivali'nde yapıldı.

Doğu Anadolu'da bir köyde yaşayan 27 yaşındaki Medine, beş yaşındaki oğlu Mert'in sünneti şerefine vereceği yemek için kuzu kesmek zorundadır. Ne var ki gerekli olan parayı bir türlü denkleştiremez.

Bütün aile bir olup çalışması gerektiğini söyleyen Medine'nin bu halleri kocası İsmail'i endişelendirmektedir. Mert'in ablası Vicdan ise tüm ilginin Mert'e geçmiş olmasından dolayı kıskançlık nöbetleri geçirirken, Mert'i eğer kuzu bulamazlarsa kendini kurban edeceklerine inandırır.

Öte yandan İsmail mezbahada bir iş bulur ve parayı denkleştirme umudu doğar. Ancak İsmail'in arkadaşları tarafından baştan çıkarılması işleri zorlaştırır. İsmail'in güçsüzlüğü, Medine'nin ısrarları ve Mert'in hayalleri aynı şeyi işaret etmektedir, ancak sonunda Medine'nin hiç de tahmin etmedikleri bir yerden yardım istemesi gerekecektir.

Kutluğ Ataman'ın son filminin başrollerinde Nesrin Cavadzade, Cahit Gök, Nursel Köse ve Sedat Kalkavan yer alıyor.

26 Aralık itibarı ile vizyonda ,İyi seyirler, Fragman >>

SON UMUT - THE WATER DİVİNER

Geçtiğimiz aylarda ülkemizi ziyaret eden Russell Crowe'un ilk kurgusal uzunmetrajlı filmi olan The Water Diviner, büyük bir kısmı Gelibolu civarında geçen ve ülkemizin tanınmış isimlerine de yer veren geniş bir oyuncu kadrosuna sahip.

Çanakkale Savaşı'nda 4 yıl sonra savaşa gönderdiği üç oğlunun kaderini öğrenmek için Türkiye'ye gelen Avustralyalı çiftçi Connor'un hikayesini perdeye taşıyan film görkemli sahneleriyle de dikkat çekecek gibi görünüyor.

Crowe'un ilk yönetmenlik tecrübesi olan film savaşın 100. yılında, 26 Aralık tarihinde ülkemizde de izleyiciyle buluşacak!

Avusturalyalı bir çiftçi olan Connor, üç oğlunu da Çanakkale Savaşı'na göndermiştir. Çanakkale Savaşı'nın ardından Türkiye'ye gelen Connor'ın tek hedefi uzun süredir haber alamadığı oğullarının izini bulabilmektir.

Connor'ın İstanbul'da başlayıp Çanakkale'ye ve oradan da ülkenin çeşitli yerlerine uzanan bu arayış yolculuğunda en büyük destekçileri Türk subayları Hasan ve Cemal olacaktır.

Yönetmenliğini ünlü oyuncu Russell Crowe'un üstlendiği filmin senaryosu Andrew Anastasios ve Andrew Knight ikilisine ait.

Filmin oyuncu kadrosunda Russell Crowe, Olga Kurylenko, Jai Courtney ve Isabel Lucas gibi isimlerin yanı sıra Türkiye'den de Cem Yılmaz ve Yılmaz Erdoğan ve Mert Yılmaz yer alıyor.

26 Aralık itibarı ile vizyonda , İyi seyirler, Fragman >>

19 - 26 ARALIK SİNEMA VİZYON TAKVİM

19 Aralık

ÇAPKIN PROFESÖR - THE REWRİTE

Yönetmen: Marc Lawrence (II)

Oyuncular: Hugh Grant, Marisa Tomei

GİTTİLER: SAİR VE MEÇHUL

Yönetmen: Kenan Korkmaz

Oyuncular: Savaş Özdemir, Yuhannun Akay

HAYATIMIN ŞANSI - SANBA

Yönetmen: Eric Toledano, Olivier Nakache

Oyuncular: Omar Sy, Charlotte Gainsbourg

HOBBİT: BEŞ ORDUNUN SAVAŞI -

THE HOBİT: THE BATTLE OF THE FİVE ARMİES.

Yönetmen: Peter Jackson

Oyuncular: Martin Freeman, Richard Armitage

KARDA BİR BEYAZ KUŞ - WHİTE BİRD İN BLİZZARD

Yönetmen: Gregg Araki

Oyuncular: Shailene Woodley, Eva Green

RÜZGARLAR BİR

Yönetmen: Dilek Çolak

Oyuncular: Evren Duyal, Sermet Yeşil

SİLS MARİA: VE PERDE - CLOUDS OF SİLS MARİA

Yönetmen: Olivier Assayas

Oyuncular: Juliette Binoche, Kristen Stewart

VAY BAŞIMA GELENLER! 2 BUÇUK

Yönetmen: Semra Dündar

Oyuncular: Yıldırım Memişoğlu, Bülent Çolak

26 Aralık

AYI PADDİNGTON - PADDİNGTON

Yönetmen: Paul King

Oyuncular: Ben Whishaw, Hugh Bonneville

İKİ GÜN VE BİR GECE ? DEUX JOURS, UNE NUİT

Yönetmen: Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne

Oyuncular: Marion Cotillard, Fabrizio Rongione

İNSANLARI SEYREDEN GÜVERCİN

Yönetmen: Roy Andersson

Oyuncular: Holger Andersson, Nils Westblom

KUZU

Yönetmen: Kutluğ Ataman

Oyuncular: Nesrin Cavadzade, Cahit Gök

NİKAHTA KERAMET VAR MI? - ONLY İN NEW YORK

Yönetmen: Bandar Albuliwi, Ghazi Albuliwi

Oyuncular: Hiam Abbass, Ghazi Albuliwi

REC 4: KIYAMET GECESİ - (REC)4

Yönetmen: Jaume Balagueró

Oyuncular: Manuela Velasco, Paco Manzanedo

SON UMUT - THE WATER DİVİNER

Yönetmen: Russell Crowe

Oyuncular: Russell Crowe, Olga Kurylenko

YUSUF YUSUF

Yönetmen: Ali Gündoğdu

Oyuncular: Ali Sunal, Burak Satıbol

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.