TÜRKİYE ŞEHİTLERİNE AĞLIYOR!

TÜRKİYE ŞEHİTLERİNE AĞLIYOR!

Şırnak' ta düşen helikopter'de şehit olan 7 asker için 23. Tümen Komutanlığı'nda tören düzenleniyor.

Kuzey Irak sınırına yakın olan Şenoba Beldesi’ndeki üs bölgelerini denetlemek üzere dün sabah saatlerinde Şırnak 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’ndan ayrılan Tümen Komutanı ve Kato Dağı operasyonunu yöneten Tümgeneral Aydoğan Aydın ile birlikte 2 albay, 1 yarbay, 1 binbaşı, 3 yüzbaşı, 1 üsteğmen, 2 başçavuş ve 2 uzman çavuş olmak üzere 13 askeri personeli taşıyan helikopterin düşmesiyle ilgili detayları belli oldu.

Dün gün boyunca askeri üs bölgelerini denetleyen Tümgeneral Aydın ve beraberindeki askeri heyet, akşam saatlerinde Şenoba Beldesi’nde iftar açtıktan sonra tümene dönmek üzere havalandı.

300 METREDEN YERE ÇAKILDI

Saat 20.55 sıralarında geçtiği vadininÿher iki yamacında bulunan yüksek gerilim direklerine bağlı tellere takılan Couger tipi helikopter, ekseni etrafından dönerek yaklaşık 300 metre yükseklikten yere çakıldı. Alev alan helikopterde mühimmat infilak etti. Parçalanan helikopterdeki personelin tamamı şehit düştü.

Şehit olan askerler arasında bulunan Şırnak 23. Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın 1992 yılında üsteğmen iken yazdığı şiir duygulandırdı.

Şehit olan Tümgeneral Aydın'ın 1992 yılında Topçu Üsteğmen olarak görev yaptığı yıllarda yazdığı 'Hanke'ye ağıt' isimli şiiri şöyle:

"Doksan kişiydik biz o gün. Aç, susuz, uykusuz. Nasır tutmuş ayaklarla, yürüyorduk kaygusuz. Sis, çamur, kanla, terle, üzerindeydik bulutların. Ayrım Hanke Yaylası'nda, yeşerirken umutlarım. Soğuk namlular elimizde, yürüyorken dağlara. Şehitlerden selam geldi, savaşan tüm sağlara. Uzaklarım yakınlaştı, inancımla, davamla. Uyan Hanke geliyorum, heybetimle, havamla". 

Şehit komutandan duygulandıran şiir

TERÖRLE MÜCADELEDE DESTAN YAZAN KOMUTAN

Şırnak’ta bu akşam meydana gelen helikopter kazasında şehit olan 13 asker arasındaki Tümgeneral Aydoğan Aydın, bölücü terör örgütü PKK’yla mücadelede pek çok başarılı operasyona imza attı.

İKİYAKALAR DAĞLARINDA, KATO’DA VE DAHA BİRÇOK BÖLGEDE DESTAN YAZDI

Şırnak/Şenoba Tugay Komutanlığından kalkış yapan ve yüksek gerilim hatlarına takılarak, saat 20.55 sularına düşen AS 532 COUGAR tipi helikopterde şehit olan 13 asker arasında yer alan Tümgeneral Aydoğan Aydın, 1987 yılında Kara Harp Okulundan mezun oldu. Aydın, 1988-1992 yıllarında İstanbul 6’ıncı Piyade Tugay Takım Komutanlığı, 1992-1998 yıllarında Özel Kuvvetler Komutanlığında TİM Komutanlığı gerçekleştirdi. Aydın, 2000-2001’de Hakkari Dağ Komando Tugay Komutanlığında Harekat Şube Müdürlüğü, 2001-2008’de Özel Kuvvetler Komutanlığında Tabur Komutanlığı ve Kurmay Başkanlığı, 2008-2010’da Almanya’da NATO daimi görevinde bulundu. Aydın, 2010-2012 yılları arasında Gökçeada’da Komando Alay Komutanlığı, 2012-2016’de Kayseri Komando Tugay Komutanlığı yaptı. Aydın, 2016 yılından itibaren Şırnak 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı görevini üstleniyordu.

Bölücü terör örgütü PKK’yla mücadelede pek çok operasyonda yer alan Şehit Tümgeneral Aydın, İkiyakalar Dağlarında, Kato’da ve daha birçok bölgede destan yazdı. Helikopter kazasında şehit olan diğer askerler de Şırnak’ta ve son dönemde Kato Dağı bölgesinde çok sayıda başarılı operasyon gerçekleştirmişti.

HER GİRDİĞİ MAĞARADAN HEYECANLA BİLGİ AKTARDI

Şehit Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın’ın operasyonlarda her girdiği mağarada üstlerine heyecanla telefon edip bilgi verdiği aktarıldı. Aydın’ın bu görevinden önce Kayseri Komando Tugay Komutanı olduğu ve Kayseri’de nadiren kaldığı öğrenildi. Aydın’ın genellikle Cizre, Diyarbakır Sur, Mardin Nusaybin ve İkiyakalar dağlarında görev yaptığı öğrenildi.

Şehit komutandan duygulandıran şiir

Özel Kuvvetler Komutanlığında TİM ve tabur komutanlığı görevlerini de icra eden Aydın, Irak’ın kuzeyine gerçekleştirilen operasyonların çoğunda yer aldı. 1997-1998 yıllarında Irak kuzeyindeki operasyonlar esnasında TİM komutanıyken bir ara kendisinden ve TİM’inden irtibat kesilen Aydın’ın bir anda TİM’iyle çemberi yararak ve PKK’lı teröristlerin birçoğunu etkisiz hale getirerek yurda döndüğü öğrenildi.

Kaynak:hurriyet.com tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.